Sportfiskarna fortbildar lärare i fiske och friluftsliv

trasksjogadda_800
Foto: Bengt Olsson / Nu vill vi ha ännu mer fiske och friluftsliv i skolan.
Under året gör Sportfiskarna en rekordsatsning på att sprida kunskaper om fiske, friluftsliv, och vattenfrågor bland landets grundskolepedagoger. I höst blir det premiär för fortbildningssatsningen ”Fiske, vatten och friluftsliv”.
Att stärka kunskapen om praktiskt friluftsliv bland landets grundskolepedagoger har under flera året varit en viktig fråga för Sportfiskarna. Vår riksdag har också antagit ett mål om ett rikare friluftsliv i skolan, men undersökningar visar samtidigt att mängden friluftsliv istället minskar inom grundskolans undervisning i idrott och hälsa.

Här har Sportfiskarna som organisation mycket att bidra med. Genom att bistå med förtrogen praktisk kunskap och erfarenhet på plats ute i naturen vill våra naturpedagoger under våra fortbildningsdagar ge pedagoger mod, kunskap och idéer för att sin tur ta ut elever för att uppleva och lära nära vatten. I år genomför vi rekordmånga utbildningsdagar med stöd av Svenskt Friluftsliv – 39 stycken runt om i landet! De flesta inom ramen för samarbetsprojektet Mer Friluftsliv i skolan.

Men nytt för i år är också att Sportfiskarna genomför en serie fortbildningar i helt egen regi runt om i våra regioner. ”Fiske, vatten och friluftsliv” har vi valt att kalla dessa. Här blir det fullt fokus på att förse pedagoger med de nyttigaste verktyg för att kunna genomföra en lärorik och spännande fiskedag tillsammans med sina elever. Utöver grunderna för hur man kan påverka att så många barn som möjligt ska få känna på fiskelycka, vävs frågor om fiskevård, allemansrätt och säkerhet samman med lekar, övningar och konkreta vägar för hur skolan kan få tillgång till en kostnadsfri klassuppsättning med metspön.

Här finner ni höstens schema och kontaktuppgifter till respektive utbildningsansvariga. Tipsa gärna alla pedagoger ni känner och som bor i närheten av utbildningsorterna!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Miljö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv