Gula Kortet

Med Gula Kortet på fickan och nyfikenheten som kompass kan du fiska dig igenom hela 60 olika fiskevatten i skilda naturmiljöer i Göteborgsområdet. Artrikedomen är stor och du kan med framgång fiska efter allt från storabborre i centrala Göteborg och gös i Delsjöarna till storgädda i Nordre älv och karp i Härlanda tjärn. Om du föredrar laxfiskar lockar kanske sik och lax i Göta älv eller öring i någon av våra flugfiskesjöar. I vissa vatten sätter vi även ut regnbåge.

 

Gula Kortet gäller för hela familjen och ungdomar till och med 19 år som är skrivna på samma adress. Dessutom får alla ungdomar under 16 år fiska utan fiskekort, om man följer kortets fiskeregler. Årskort kostar 450 kr, veckokort 200 kr och dagskort 100 kr. För riktat fiske efter karp krävs Gula Kortets Karptillägg som kostar 100 kr för helår och 50 kr vid köp av dygns-/veckokort.

 

Köp Gula Kortet

Online på iFiske.se. Här finns även en interaktiv karta över Gula Kortets vatten, med beskrivningar av fiskevattnen och djupkartor för många av dem.

På Sportfiskarnas regionkontor vid Stora Delsjön. Här kan du också hyra båt och få hjälp med fisketips.

Övriga försäljningsställen >>

 

Gula Kortet-guiden

Här finns all info om Gula Kortet - översiktskarta och beskrivningar av fiskevattnen, fiskarter och fiskeregler. Dessutom en presentation av vad vi sysslar med på Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg. Till guiden >>

 

Nu gällande version av guiden ”dec 2022” innehåller en del ändringar jämfört med den tryckta guiden. T.ex. är fiske efter lax och öring i Göta och Nordre älv förlängt till 14/10. Bergsjön ingår i Gula Kortet men finns inte nämnd i gula guiden. Utöver en del mindre uppdateringar finns även förtydliganden och påminnelser om att:

# ytparavan inte är tillåten i Sävelången,
# Sävtuvans norra kant utgör fiskegräns uppströms i Göta älv och Nordre älv,
# Gula Kortet gäller som gästkort i Sportfiskekortets vatten i Stockholm och vice versa,
# Hitta din fiskesjö på hemsidan. (här nedanför) Du kan söka vilka vatten som håller en viss fiskart, var man får båtfiska etc.

 

För frågor om Gula kortet kontakta oss på: goteborg@sportfiskarna.se

 

Fiskevattenguide

Här nedan finner du en interaktiv fiskevattenguide med beskrivningar av Gula Kortets vatten och för många av sjöarna även djupkartor. Man kan till exempel söka efter vilka vatten som håller en viss fiskart.

Gula Kortets vatten:

Klicka på bilden för att öppna guiden.