Kräftfiske

Kräftfiske är populärt och lockar många att ge sig ut i augustimörkret. Sportfiskarna arrangerar varje år kräftfiske i Göteborgs närområde. I vilka sjöar och antalet kort som erbjuds kan variera beroende av tillgången på kräftor, som varje år kontrolleras med hjälp av provfisken och fångstrapporter. Vi erbjuder även skräddarsydda kräftfisken för företag och grupper. Hör av er till oss på kraftfiske@sportfiskarna.se så återkommer vi för att sy ihop arrangemanget.

Kräftfiske 2020:

I år arrangerar vi kräftfiske i Stora Delsjön tre fredagar, 21/8 (fullbokat), 28/8 (fullbokat) och 4/9 (fullbokat). Maila oss för reservplatser.

Anmälan:

Du anmäler dig via e-post till kraftfiske@sportfiskarna.se

Där vill vi att du anger:
- fiskedatum
- namn
- telefonnummer
- antal ”kort” (i ett kort ingår lån av 6 mjärdar och 2 håvar samt agn)
- om du önskar fiska från båt
- om du har ett giltigt Gula Kortet, ange kortets nummer så får du 50 kr rabatt.

Om du har frågor - ställ dem i mailet så svarar vi så fort vi kan.

När du fått bekräftelse på din anmälan via mail, ska avgiften på 400 kr per kort vara betald senast måndag 27/7 till BG 166-1222, eller med Swish till 123 154 23 80. Märk betalningen ”Kräftfiske + datum + namn”.

Antalet kort är begränsat till 70 för varje fisketillfälle och det är först till kvarn som gäller. Om du väljer att fiska från båt tillkommer båthyra med 150 kr. Observera att vi bara har 6 båtar så det är först till kvarn med anmälan som gäller även här.

På fiskedagen:

Fiskeutrustning och agn hämtas vid Sportfiskarnas regionkontor på Sjölyckan 6. Utlämningen öppnar klockan 16 och utrustningen ska återlämnas på samma plats senast klockan 24. För varje ”kort” ingår lån av 6 mjärdar och 2 håvar samt agn. Egen utrustning och agn får inte användas. Mätsticka och en blankett med fiskeregler och fångstrapport att fylla i får du också med dig.

När du hämtar ut utrustningen kan du också välja fiskeplats i mån av att det är ledigt, det är först till kvarn som gäller. Observera att man inte får tinga en plats genom att bege sig dit i förväg. För att underlätta fördelningen av platser är Stora Delsjön indelad i fiskezoner, se karta. För fiske från båt är det zon 4 och zon 6 som gäller.

Sportfiskarna tillhandahåller all fiskeutrustning - men glöm inte att ta med egen ficklampa, hink till fångsten och en kniv för att dela agnet med.

Minimimått för godkänd kräfta är 10 cm.

Tänk också på att området är ett naturreservat och att eldning bara är tillåten på anvisad plats.

Kräftfisketips:

# Spana efter hård botten, gärna med stenar och andra ställen där kräftorna kan gömma sig.
# Var snabb när du drar upp håven, kräftorna kan vara kvicka iväg om man är för långsam.
# Vittja inte för ofta, 2-3 gånger under kvällen är lagom. Kräftorna blir aktiva efter mörkrets inbrott, så vänta till dess med att vittja första gången.

Välkommen och lycka till!