Kräftfiske

Kräftfiske är populärt och lockar många att ge sig ut i augustimörkret. Sportfiskarna erbjuder varje säsong kräftfiske i ett antal sjöar i Göteborgs närområde. Vilka sjöar och hur många kort som erbjuds kan variera utifrån tillgången på kräftor som kontrolleras via provfisken och fångstrapporter. På denna sida hittar du all information om kräftfisket.

 

KRÄFTFISKET 2019 - anmälan öppnad!

Om kräftfisket 2019

Stora Delsjön
I år erbjuder vi kräftfiske 16:e och 30:e augusti. Fisket i Stora Delsjön är uppdelat i sju strandzoner (zon 1-7, se karta) och två båtzoner. I Stora Delsjön tillkommer en båthyra på 150 kr vid fiske i båtzon. Observera att man måste be specifikt om att få fiska i båtzon och det är först till kvarn som gäller för båtzonerna då vi bara har 6 båtar. Fiskeutrustning och agn delas ut vid Sportfiskarnas regionkontor Sjölyckan mellan kl. 16-20. Utrustningen återlämnas senast klockan 24 vid utlämningsplatsen.
Maxantal: 90 kort.

Sisjön (fullbokat!)
I år erbjuder vi kräftfiske den 23:e augusti. Fisket i Sisjön är uppdelat i tre strandzoner. Fiskeutrustning och agn delas ut vid scoutstugan mellan kl. 17-20. Utrustningen återlämnas senast klockan 24 vid utlämningsplatsen. Observera att fiskeutrustningen alltså delas ut vid Sisjön och ingen annanstans.
Maxantal: 40 kort.

Anmälan
Anmälan sker endast via e-post till kraftfiske@sportfiskarna.se

Där vill vi veta:

- fiskeplats (Delsjön eller Sisjön)
- datum för fisket
- namn
- telefonnummer
- adress/e-post
- antal kort
- om ni vill fiska i båtzon (gäller Delsjön).

Har ni frågor så ställer ni dem i mailet, så svarar vi så fort vi kan.

Betalning
Efter meddelande om tilldelning skall kräftkortsavgiften 400 kr betalas senast 9/8 på BG 166-1222 märkt ”Kräftfiske + datum + namn på den som ska fiska”. 50 kr rabatt fås vid innehav av giltigt Gula Kort. Uppge Gula Kortets nummer vid anmälan.

Information och regler
I priset ingår lån av 6 mjärdar, 2 håvar samt agn. Egen utrustning och agn är inte tillåtet.
Sportfiskarna tillhandahåller all fiskeutrustning, men glöm inte att ta med egen ficklampa, hink till fångsten och en kniv för att dela agnet med. Minimimått för godkänd kräfta är 10 cm.
Man får inte tinga platser genom att gå dit innan. Det är först när man har hämtat utrustningen som man får ta en plats!Tänk också på att området är ett naturreservat och att eldning därmed är förbjudet annat än på anvisad plats.

 

 

 

 Företagsfiske
Ni vet väl att vi även kan skräddarsy ett fiske för ert företag? Enklast hör ni av er på mailadressen ovan, så ringer vi upp och diskuterar upplägget så fort vi kan. Bästa fisket är kring augusti.

Utskrivbar pdf med fiskezonerklicka här.

Kräftfisketips:

# Lägg inte redskapen djupare än 1,5 m.
# Hitta hård botten gärna med sten och andra gömställen för kräftorna
# Var snabb när du drar upp håven, kräftorna kan vara snabba iväg om man är för långsam.
# Ha inte för lite bete, då kan kräftorna äta upp och klättra ur burarna.