Kräftfiske 2024

Kräftfiske är populärt och lockar många att ge sig ut i augustimörkret. Sportfiskarna arrangerar varje år kräftfiske i Göteborgs närområde. I vilka sjöar och antalet kort som erbjuds kan variera beroende av tillgången på kräftor, som varje år kontrolleras med hjälp av provfisken och fångstrapporter. Vi erbjuder även skräddarsydda kräftfisken för företag och grupper. Hör av er till oss så återkommer vi för att sy ihop arrangemanget.

För 2024 finns följande fiskedatum att välja bland:
16/8 Delsjöarna
23/8 Delsjöarna
23/8 Sisjön
30/8 Delsjöarna

Anmälan:
Likt tidigare år sker anmälan endast via iFiske på följande sida:
Fiske i Kräftfiske Delsjöarna och Sisjön (ifiske.se) 

7 juni öppnas försäljningen av fiskekorten. Kostnaden är 450 kr per fiskekort och för en person är 1-2 fiskekort lämpligt. I ett fiskekort ingår lån av 6 mjärdar och 2 håvar samt agn.

Om du önskar fiska från båt mailar du oss på kraftfiske@sportfiskarna.se i samband med din anmälan. Notera att vi endast har sex båtar och att först till kvarn gäller på båtarna. Kostnaden är 150 kr/båt. Om du har ytterligare frågor - maila oss så svarar vi så fort vi kan.

Antalet kort är begränsat till 70 för varje fisketillfälle i Delsjöarna samt 40 i Sisjön. Om du har ett giltigt Gula Kortet köpt via iFiske så har du fått ett lösenord i bekräftelsemailet. Ange det erhållna lösenordet så får du 100 kr rabatt! Har du ett fysiskt Gula Kortet så mailar du oss på kraftfiske@sportfiskarna.se för att få lösenordet.

På fiskedagen (SISJÖN):

Fiskeutrustning och agn hämtas vid Scoutstugan vid Sisjön. Utlämningen öppnar klockan 17 och utrustningen ska återlämnas på samma plats senast klockan 23.30. För varje ”kort” ingår lån av 6 mjärdar och 2 håvar samt agn. Egen utrustning och agn får inte användas. Mätsticka och en blankett med fiskeregler och fångstrapport att fylla i får du också med dig.

För att det inte ska bli för trångt är Sisjön indelad i olika fiskezoner. När du hämtar ut utrustningen kan du välja fiskezon i mån av att det är ledigt, det är först till kvarn som gäller. Observera att man inte får tinga en plats genom att bege sig dit i förväg.

Sportfiskarna tillhandahåller all fiskeutrustning - men glöm inte att ta med egen ficklampa, hink till fångsten och en kniv/sax för att dela agnet med.

Minimimått för godkänd kräfta är 10 cm.

 

På fiskedagen (DELSJÖARNA):

Fiskeutrustning och agn hämtas vid framsidan av Sportfiskarnas regionkontor på Sjölyckan 6. Utlämningen öppnar klockan 16 och utrustningen ska återlämnas på baksidan av kontoret (det gula huset i garagenerfarten) senast klockan 24. För varje ”kort” ingår lån av 6 mjärdar och 2 håvar samt agn. Egen utrustning och agn får inte användas. Mätsticka och en blankett med fiskeregler och fångstrapport att fylla i får du också med dig.

När du hämtar ut utrustningen kan du också välja fiskeplats i mån av att det är ledigt, det är först till kvarn som gäller. Observera att man inte får tinga en plats genom att bege sig dit i förväg. För att underlätta fördelningen av platser är Stora Delsjön indelad i fiskezoner, se karta. För fiske från båt är det zon 4 och zon 6 som gäller.

Sportfiskarna tillhandahåller all fiskeutrustning - men glöm inte att ta med egen ficklampa, hink till fångsten och en kniv/sax för att dela agnet med.

Minimimått för godkänd kräfta är 10 cm.

Tänk också på att området är ett naturreservat och att eldning bara är tillåten på anvisad plats.

Kräftfisketips:

# Spana efter hård botten, gärna med stenar och andra ställen där kräftorna kan gömma sig.
# Var snabb när du drar upp håven, kräftorna kan vara kvicka iväg om man är för långsam.
# Vittja inte för ofta, 2-3 gånger under kvällen är lagom. Kräftorna blir aktiva efter mörkrets inbrott, så vänta till dess med att vittja första gången.

Välkommen och lycka till!