Föreningsförmåner

Sportfiskarna erbjuder ett växande paket av förmåner för våra anslutna föreningar. Idag kan vi summera hela 25 stycken. Vår målsättning är att ge er de bästa förutsättningarna för att driva er verksamhet. På denna sida har vi samlat våra olika förmåner för att ni ska kunna utnyttja dem på bästa sätt.

Här ser du en direkt översikt av alla 25 förmåner. 

Föreningsförsäkring

Föreningar anslutna till Sportfiskarna kan till ett förmånligt pris köpa en olycksfallsförsäkring för de personer som arbetar ideellt på uppdrag av förening. Läs mer!

 

Keps, väst, korthållare och dokument för fisketillsyn

Sportfiskarna tillhandahåller unika profilkläder för fisketillsyn. Svart keps med gult tryck samt en svart väst med stort tryck på ryggen och reflexer runt midjan. Nytt för 2023 är att vi även har rapportblanketter och block för kontrollavgift. Läs mer!

 

Webbsida för er förening

Genom ett samarbete med Klubbsida.se har alla Sportfiskarnas anslutna föreningar möjlighet att skaffa en hemsida framtagen och anpassad för just fiskeföreningar. Samarbetet erbjuder din förening en god användarservice, specialfunktioner och en rabatt som innebär 50% första året och därefter 20% så länge föreningen är ansluten till Sportfiskarna. Läs mer här!

 

FISHY - en app för fisketävlingar 

Genom ett samarbete mellan Fishy Tech och Sportfiskarna erbjuds distrikt och anslutna föreningar förmånliga rabatter som tävlingsarrangörer i användandet av Fishy Live.  Läs mer!

 

Fiskeskyltar

Alla anslutna föreningar har möjlighet att köpa skyltar framtagna för att sättas upp vid sina fiskevatten. Genom ett samarbete med Skyltmax.se har förbundet tagit fram ett anpassat utbud av högkvalitativa metallskyltar till mycket förmånliga priser. Läs mer!

 

Ansvarsförsäkring

Försäkringen omfattar anslutna föreningars och medlemmars skadeståndsansvar för sak- och personskador som uppstått i samband med föreningsverksamhet. Försäkringen gäller även för sanktionerade fisketävlingar samt vid skadeståndsskyldighet som kan åläggas enskild medlem vid tillsynsuppdrag av fiskevatten. Läs mer!

 

Bidrag för fiskeaktiviteter och investeringar kring ert fiskevatten 

Ansluta föreningar har möjlighet att ansöka om en rad olika typer av ekonomiska bidrag. Dels kan föreningar söka bidrag för investeringar kring klubbvattnet, såsom bryggor, skyltar och båtar. Dels erbjuder vi flera bidrag för anordnande av fiskeaktiviteter för barn och ungdomar, kvinnor/tjejer och människor med funktionsnedsättningar. Läs mer!

 

Klassdraget

Anslutna föreningar uppmanas att delta i detta otroligt framgångsrika skolprojekt: lokala fiskeföreningar hjälper en skola att arrangera en friluftsdag där fiske ingår som en central del. Sportfiskarna och branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel sponsrar med utrustning. Läs mer!

 

Fiskevårdsfond

Alla anslutna föreningar är välkomna att ansöka om bidrag till fiskevårdsprojekt eller projekt som genom forskning eller andra insatser bidrar till utveckling av sportfisket eller sportfiskets förutsättningar. Läs mer!

 

Digitala utbildningar i fisketillsyn, fiskevård och barn/ungdom 

Alla anslutna föreningar och medlemmar kan anmäla sig till specialframtagna digitala kurser och utbildningsfilmer med fokus på att matcha behoven i en fiskeförening. Läs mer!

 

Utbildningsmaterial

Som ansluten förening har ni möjlighet att kostnadsfritt beställa hem ett urval av utbildnings- och informationsmaterial via Sportfiskarna.se. Läs mer!

 

Rådgivning

Som ansluten förening har ni möjlighet att boka en initial digital rådgivning kring fiskevård eller förvaltning me en fiskeribiolog från Sportfiskarna. Läs mer!

 

Profilmaterial för ledare i våra klubbar

Föreningar anslutna till Sportfiskarna kan köpa snygga och praktiska ledarplagg till självkostnadspris från förbundet. Plagget kan användas av klubbens funktionärer vid till exempel ungdomsaktiviteter, tävlingar eller andra typer av arrangemang i klubbens regi. Läs mer!

 

Folkspel

Genom att sälja Bingolotter, Sverigelotter och BingoLottos julkalender får anslutna föreningar snabbt och enkelt bättre ekonomi och välgörande växtkraft som mer svängrum för att utveckla er förening. Läs mer!

 

Svenskt fiske

Vår medlemstidning Svenskt Fiske är Sveriges största fisketidning. Den landar i våra medlemmars brevlådor fem gånger per år och går inte att köpa i kiosk. Läs mer!


Boende på Scandic hotell

Alla Sportfiskarnas föreningar har rabatt på boende och konferensrum på Scandic. Läs mer!

 


 

Läs mer om medlemskapet för en fiskeförening 

 

Läs mer om medlemskapet för ett FVOF