Arthäften och artfilmer

Här hittar du Sportfiskarnas artfilmer och arthäften om flertalet svenska fiskarter

Sportfiskarna har tillsammans med flertalet experter tagit fram ett spännande informationsmaterial om tre svenska arter – gädda, öring och gös. Ambitionen i arbetet har varit att kombinera fakta från nationella och internationella forsknings- och myndighetsrapporter tillsammans med goda exempel, för att fokusera på fiskevård och förvaltning.

Projektet har medfinansierats av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.

Gädda

I vår första artfilm kan du se och höra Sportfiskarnas gäddexpert Tobias Fränstam berätta om gäddans liv och leverne. För dig som vill djupdyka ännu mer rekommenderas det 22-sidiga arthäftet som författats av Sportfiskarnas Olof Engstedt och Lars Ljunggren, bägge två med gedigna forskarkunskaper i ämnet gädda. 

Artfilm gädda – klicka här. 
Arthäfte gädda – klicka här. 

Öring

I vår andra artfilm berättar Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson om öringen och de många problem som finns i framförallt våra rinnande vatten. För dig som vill djupdyka ännu mer rekommenderas det 26-sidiga arthäftet som författats av Erik Degerman och Ingemar Näslund, två av Sveriges absolut främsta experter på öring och rinnande vatten. 

Artfilm öring – klicka här. 
Arthäfte öring – klicka här. 

Gös

I vår tredje artfilm är det Sportfiskarnas biolog och gösspecialist Lars Ljunggren som berättar om gösens spännande liv. För dig som vill djupdyka ännu mer rekommenderas det 22-sidiga arthäftet som författats av gösexperten Magnus Andersson. 

Artfilm gös – klicka här. 
Arthäfte gös – klicka här.