Ledarutbildningar 

En central uppgift för förbundet är att erbjuda ledarutbildningar till intresserade i våra anslutna föreningar. Sedan många år arrangerar vi varje höst eller vår en nationell ungdomsledarutbildning. Vi erbjuder numera även en digital sådan. Under 2023 erbjuder vi dessutom en helt nyframtagen instruktörsutbildning i flugfiske på klassiska Hökensås under ledning av Johan Klingberg.

Instruktörsutbildning i flugfiske 2024

Under den tidiga hösten 2023 lanserade Sportfiskarna en helt ny utbildning i samarbete med flugfiskeprofilen Johan Klingberg. Konceptet är en instruktörsutbildning i flugfiske där intresserade från Sportfiskarnas anslutna föreningar ges möjligheten att utbilda sig hur man lär ut flugfiske till andra - med fokus på vuxna och/eller barn i den förening/distrikt ni tillhör. Utbildningen föregås och följs upp av digitala möten. Kursen äger rum under två dagar och förbundet står för deltagaravgift, kost och logi.  Läs mer om kursupplägget här.

2024 arrangeras kursen på Hökensås sportfiske 26-27 oktober. Du kan anmäla dig nedan.

 

Instruktörsutbildning i flugbindning 2024

Under 2024 introducerar Sportfiskarna i samarbete med Johan Klingberg en ny instruktörsutbildning i flugbindning. Kursen äger rum på Hökensås under hösten och riktar sig mot er i Sportfiskarnas anslutna föreningar som vill leda flugbindningskurser i era föreningar. Kursen äger rum under två dagar och förbundet står för deltagaravgift, kost och logi. Här finner ni kursplanen.

Ni kan redan nu göra en intressenamälan inför 2024 längst ner på sidan.
 

Nationell ungdomsledarträff 

Varje år arrangerar Sportfiskarna sin nationella ungdomsledarutbildning. Det är en helg laddad med innehåll som kan hjälpa er förening att komma igång - eller utveckla - er ungdomsverksamhet. Träffen är kostnadsfri och förbundet står för resersättning. 

Ungdomsledarträffen är för dig som bedriver ungdomsverksamhet eller vill starta upp, men också till dig som kanske inte idag är med i en förening men som i framtiden vill jobba med barn och unga kopplat till fiske i en förening.

2024 års utbildning hålls i Varberg den 21-22 september. (OBS! ni måste anlända redan fredag kväll den 20 sep)

Häng med på en lyxig helg i Varberg, havsfiske med Fladenbåtarna och boende på vackra Apelvikstrand.  Det kommer bli en helg laddad med innehåll som kan hjälpa er förening att komma igång - eller utveckla - er ungdomsverksamhet.

I år hålls träffen tillsammans Kungsbacka Sportfiskeklubb som under många år bedrivet regelbunden ungdomsverksamhet, där flera av Sveriges bästa artfiskare växt upp.  

Anmälan görs via digitalt formulära nedan! 

2023 års träff i Rättvik. Foto: Sportfiskarna

Digital grundkurs

Under hela 2024 kommer förbundet erbjuda en kostnadsfri digital ungdomsledarutbildning. Det kommer att en vara en on-demand-utbildning där ni gör momenten när det passar er. Kursen kommer att innehålla en rad olika lektioner med fokus de möjligheter som förbundet erbjuder våra föreningar, en rad övningar kopplat till vårt kursmaterial "Fiska med barn och ungdomar" samt en betesbyggarkurs i tre delar med Claes "Svartzonker" Claesson. Anmälan kan ni göra nedan.

 

 

 

Ni anmäler er här

 

Har ni frågor? Kontakta utbildning@sportfiskarna.se