KLASSDRAGET 2024

Anslutna föreningar uppmanas att delta i detta otroligt framgångsrika skolprojekt: lokala fiskeföreningar hjälper en skola att arrangera en friluftsdag där fiske ingår som en central del. Sportfiskarna och branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel sponsrar med utrustning. Nu drar vi  snart igång 2024 med pimpelfiske!

 

Klassdragets enkla upplägg
Den lokala fiskeklubben hjälper skolan att arrangera en friluftsdag där fiske ingår som en central del. Sportfiskarna och branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel sponsrar med utrustning.

Varje deltagande klass får:
Varsin Fiskehandbok om man väljer att beställa

Ett digitalt pedagogiskt inspirationskompendium (återfinns på denna sida)

Varje klass som är genomför Klassdraget är med i en utlottning av en klassresa. Mer info kommer.

 

Arrangerande klubb får 1000 kr i bidrag/klass! Vi erbjuder både mete och pimpel! Tänk på att varje godkänt Klassdrag måste föregås av en ansökan! Glöm inte att läsa igenom villkoren på ansökningsblanketten!
OBS! Tänk även på att skolor och klubbar måste komma överens och göra en gemensam ansökan. Man kan således inte göra några direkta "bokningar" av Klassdrag via denna sida. Klicka här för att hitta en fiskeförening ansluten till oss "Hitta en fiskeklubb".

OBS! Den digitala ansökan finner du i den gröna vänsterspalten, ovan till vänster. Ansök minst 14 dagar innan aktiviteten ska genomföras. 

OBS! Klassdraget kommer ändras inför 2024 och vi kommer inte längre dela ut spön till alla elever. Istället kommer ni som förening få spön utskickade för genomförande. Mer info kommer inom kort för pimpelsäsongen. 

Ansökan för 2024 pimpel öppnar snart! 

Blanketter mm 

 

Villkor för Klassdraget

Inspirationshäfte:
Inspirationshäfte!

Ifyllbart diplom till deltagande klasser
Diplom

Mer information om Klassdraget:

Medlemsenheten 08-41080600
klassdraget@sportfiskarna.se

Hanna Eriksson, hanna.eriksson@sportfiskarna.se