KLASSDRAGET 2024

Anslutna föreningar och pedagoger som gått någon av våra fortbildningar uppmanas att delta i detta otroligt framgångsrika skolprojekt. Fokus är lokala fiskeföreningar som hjälper en skola att arrangera en friluftsdag där fiske ingår som en central del. Sportfiskarna och branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel sponsrar med utrustning.

 

Klassdragets enkla upplägg (OBS! nytt koncept f.o.m 2024)

Den lokala fiskeklubben hjälper skolan att arrangera en friluftsdag där fiske ingår som en central del. Pedagoger som gått någon av våra fortbildningar kan genomföra Klassdraget på egen hand och beställa utrustning men vi rekomenderar att kontakta den lokala fiskeklubben. Sportfiskarna och branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel sponsrar med utrustning.

Vi erbjuder både mete och pimpel!  Vi kommer inte längre dela ut spön till varje elev utan klubb/skola behåller utrustningen för kommande genomförande. Se mer information under respektive flik för "klubb" och "pedagoger".

Varje deltagande klass får:
Varsin Fiskehandbok om man väljer att beställa

Ett digitalt pedagogiskt inspirationskompendium (återfinns på denna sida)

Varje klass som genomför Klassdraget är med i en utlottning av en klassresa med ett värde av 20 000! Gäller endast anmälda aktiviteter.


OBS! Tänk även på att om ni som skola ska genomföra med en klubb är det klubben som ska beställa och anmäla. Klicka här för att hitta en fiskeförening ansluten till oss "Hitta en fiskeklubb".

 

Klicka dig vidare till beställning och anmälan av aktivitet nedan eller i menyn till vänster. 

 

 

Mer information om Klassdraget:

Projektledare: Hanna Eriksson, hanna.eriksson@sportfiskarna.se

Ansvarig ansökningar: Paul Wieringa, paul.wieringa@sportfiskarna.se

 

Huvudfinansiär:

 

Med stöd från: