Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Flera lediga tjänster att söka!

Lediga tjänster: WebbutvecklareFörbundsjurist

(Klicka på ovan tjänster för att komma till beskrivningen av tjänsten)

Sportfiskarna söker en webbutvecklare

Sportfiskarna är en demokratiskt uppbyggd ideell intresseorganisation som sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Det gör vi idag genom att verka inom fyra övergripande verksamhetsområden; fiskevård, främjande, förvaltning och påverkan.

Nu erbjuder vi en spännande och utvecklande roll i en organisation på stark frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för - självständigt och med konkreta resultat som följd. På Sportfiskarna bidrar du med din specialistkompetens i arbetet för ett hållbart fiske i friska vatten – för alla.

Dina arbetsuppgifter:

Som webbutvecklare på Sportfiskarna så kommer du att ansvara för utvecklingen och förvaltningen av våra webbplattformar, så som sportfiskarna.se, fiskekort.se, svensktfiske.se och fiskesnack.com samt bistå med systemutvecklingen på förbundet.

I din roll kommer du framför allt att:

- ansvara för både front- och back end-utveckling; primärt Wordpress och WooCommerce, både via eget arbete och kravställning av partners.

- ansvara för drift och förvaltning av vår webbnärvaro.

- följa upp webbplatsernas arkitektur och ekosystem.

- vara ett stöd till kommunikationsavdelningen och andra avdelningar på förbundet.

Tjänsten är placerad på stabsavdelningen på huvudkontoret i Bromma, Stockholm men möjlighet finns att arbeta från annan ort. Vid din sida har du mer än 60 natur- och friluftsintresserade kollegor på 11 kontor i landet.

Din kompetens:

Vi söker dig som är genuint intresserad av webbutveckling. Du är självgående både praktiskt och strategiskt och har dokumenterad erfarenhet av hur man bygger stabila plattformar i Wordpress. Du är nyfiken och har enkelt att hitta lösningar på komplexa utmaningar. Vidare är du kreativ, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Det är bra om du redan idag har förståelse för betydelsen av ideellt engagemang och ett intresse för natur och friluftsliv.

Vi söker alltså dig som:

- har en utbildning inom webbutveckling eller likvärdig kompetens.

- har dokumenterad erfarenhet av att utveckla front- och back end i Wordpress och WooCommerce.

- har goda kunskaper inom PHP, Javascript, HTML / HTML5, CSS / SASS.

- känner dig bekväm med theme och child theme-arkitektur för större ekosystem.

- är van vid att arbeta med Node, Gulp, Webpack, Github.

Meriterande är om du redan har erfarenhet av multivendor e-commerce, till exempel Dokan.

Anställningens omfattning:

Anställningsform: Tills vidare eller efter överenskommelse.

Omfattning: Heltid eller efter överenskommelse.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan:

Ansök så snart som möjligt. Rekrytering sker löpande. Skicka din ansökan med brev, CV och gärna praktiska exempel på utfört arbete till: kommunikation@sportfiskarna.se

Frågor besvaras av Andreas Ollinen, kommunikationschef, andreas.ollinen@sportfiskarna.se

Förbundsjurist till Sportfiskarna

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än 10 miljarder kronor på sitt fiske. Sportfiskarna har en framskjuten position i påverkansarbete och intressebevakning kring implementering av vattendirektivet, miljöanpassning av vattenkraften, skyddet av värdefulla vattenmiljöer, värnandet av strandskyddet och allemansrätten samt inte minst att slå vakt om ett hållbart nyttjande av hav, sjöar och vattendrag.

Din roll hos Sportfiskarna
Du kommer som förbundsjurist i en växande intresseorganisation att få en unik möjlighet att påverka och driva frågor. Under de närmaste åren kommer mycket fokus ligga på att bevaka och påverka det nationella arbetet för att implementera vattendirektivet, skydda värdefulla vattenmiljöer samt att miljöanpassa den svenska vattenkraften.

Rollen som förbundsjurist kommer bland annat att innebära:

•    Bevaka och driva mål i mark- och miljödomstol genom att föra sportfiskets, fiskens och vattenmiljöns talan.
•    Påverka rättstillämpningen så att vattendirektivets intentioner får genomslag i samhället.
•    Delta i påverkansarbete och verka för en miljöanpassad vattenkraft i enlighet med vattendirektivet och den nationella planen för vattenkraften.
•    Kommunicera Sportfiskarnas arbete i prioriterade juridiska frågor i Sportfiskarnas media, kampanjer och uppvaktningar.
•    Fungera som juridiskt stöd i Sportfiskarnas praktiska fiske- och vattenvårdsarbete samt bidra med juridisk kompetens i övrigt förekommande frågor inom förbundet.

Arbetet utgår från huvudkontoret i Bromma, Stockholm alternativt från något av förbundets kontor ute i landet. En viktig del av arbetet går ut på att i nära samarbete med övriga miljöorganisationer bedriva påverkansarbete för våra vattenmiljöer. Du har också återkommande kontakter med myndigheter, medlemsföreningar och distrikt. Du kommer att ha en stöttande funktion inom förbundet vilket även inkluderar att bistå med juridisk expertis i de miljöprojekt där Sportfiskarna agerar verksamhetsutövare samt i allmänna juridiska frågor. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollegor för att nå högt satta mål. Till din hjälp har du landets bästa samlade kompetens inom fiske- och vattenvård. Du rapporterar direkt till generalsekreteraren. Tjänsten förutsätter visst resande och ibland arbetar du kväll och helg.

Din profil
Vi vet att du redan nu är en hängiven miljökämpe som brinner för våra vattenmiljöer och sportfiskets frågor. Som person är du orädd och nätverkande. Det passar dig att arbeta såväl självständigt som i grupp.

För att passa för tjänsten krävs att du:
•    Har erlagd juristexamen samt erfarenhet av miljörättsligt arbete, gärna specifikt inom vattenrätt.
•    Är drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga.
•    Har god samarbetsförmåga och kan prioritera och att följa upp det egna arbetet.

För tjänsten är även meriterande:
•    Kännedom om fiskerätt och EU:s fiskeförvaltning.
•    Erfarenhet av myndighetsarbete och/eller föreningsverksamhet.
•    Erfarenhet av miljövårdsarbete och/eller naturvetenskaplig utbildning.
•    Att du är sportfiskare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdag är 28 februari 2022, med tillträde snarast möjligt.

Kontakt
Ring eller mejla gärna för ytterligare information om tjänsten.

Facklig kontaktperson Unionen:
Simon Berg, simon.berg@sportfiskarna.se

Sten Frohm, generalsekreterare, tel 0705-403880, mejl: sten.frohm@sportfiskarna.se

Anders Karlsson, biträdande generalsekreterare, tel 0732-016514, mejl: anders.karlsson@sportfiskarna.se

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Sten Frohm, mejladress: sten.frohm@sportfiskarna.se