Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Sportfiskarna söker personal till kontoret i Malmö

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, är en demokratiskt uppbyggd ideell intresseorganisation som sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Det gör vi idag genom att verka inom fyra övergripande verksamhetsområden; fiskevård, främjande, förvaltning och påverkan.

Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en organisation på frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du 50 natur- och friluftsintresserade kollegor på 10 kontor i landet. Merparten av verksamheten sker i projektform. Som medarbetare har du goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas.

Vi söker en medarbetare till vårt regionkontor Syd i Malmö. Vid kontoret arbetar för närvarande tre personer med olika projekt och verksamheter med koppling till sportfiske, vattenvård samt barn- och ungdomsverksamhet. Tjänstebeskrivningen nedan är preliminär och kan komma att ändras utifrån de sökandes kompetenser. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Projektledare med inriktning mot fiske- och vattenvård, utbildning och kommunikation
Som projektledare kommer du att ansvara för samordning och genomförande av olika insatser med inriktning mot fiske- och vattenvård, uppföljning, utbildning samt information i stora och små projekt. Exempel på arbetsuppgifter är biotopåterställning, tillskapa fria vandringsvägar, inventering och uppföljning, arrangera informationsmöten och seminarier, genomföra informationsaktiviteter för skolor samt kommunicera och informera via web och sociala media.

Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du att bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt. Viktiga samarbetspartners är länsstyrelser, kommuner, fiskerättsägare, fiskeklubbar, vattenvårdsorganisationer, företag och andra organisationer. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt och du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitiska sammanhang regionalt. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål.

Kvalifikationer
En relevant utbildning i biologi eller annan naturvetenskaplig utbildning, eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, är ett krav. Tjänsten kräver körkort.

Tjänstens huvudsyfte är projektledning med ansvar för att administrera och rapportera projekt liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektledning, projektansökningar och projektadministration är därför meriterande liksom erfarenhet av arbete som konsult.

Arbetslivserfarenhet med inriktning mot praktisk fiske- och vattenvård, undersökningar i vatten, förvaltning av fiskevatten och fisketurism är meriterande. Erfarenhet av och/eller utbildning inom exempelvis, elfiske, biotopkarteringar, fiskmärkning och GIS är meriterande. Erfarenhet av myndighetsarbete inom fiske-, vatten och miljövård är meriterande.

Du behöver uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av kommunikativt arbete är meriterande. Du arbetar självständigt mot uppställda mål, samtidigt som du samarbetar och kommunicerar med kollegor lokalt och på distans. Du är också flexibel och kan hantera flera projekt parallellt. Du är förtrogen med att kommunicera via nätet och sociala media.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. 

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är på heltid, tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde 1 februari eller efter överenskommelse.

Kontaktperson
Anders Karlsson, regionchef: anders.karlsson@sportfiskarna.se, 0732-016514

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Region Syd” i ämnesraden. Självklart ser vi gärna sökanden av båda könen.

Sista ansökningsdag är 30 november 2019. Vi ser fram mot din ansökan!

Ladda hem platsannonsen som PDF här.

 

Sportfiskarna söker personal till Göteborg/Halland

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, är en demokratiskt uppbyggd ideell intresseorganisation som sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Det gör vi idag genom att verka inom fyra övergripande verksamhetsområden; fiskevård, främjande, förvaltning och påverkan. Vi söker nu en medarbetare till kontoret i Göteborg, med fokus på barn- och ungdomsverksamhet i Halland.

Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en organisation på frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du 50 natur- och friluftsintresserade kollegor på tio kontor runt om i landet.

Projektledare med inriktning på ungdomsverksamhet
Som projektledare inom Sportfiskarnas barn- och ungdomsverksamhet är det din uppgift att få fler barn och ungdomar intresserade av att utöva fiske och friluftsliv, samt att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård. Tjänsten är placerad i Göteborg, men är till stor del inriktad mot Halland och ett projekt finansierat av Svenska Postkodstiftelsen, där vi tillsammans med skolklasser ska bedriva fiskevård på skoltid genom konceptet Skolbäcken (läs gärna mer om Skolbäcken på vår hemsida).

Utöver Skolbäcken i Halland kommer du också att arbeta med övriga främjandeaktiviteter med kontoret i Göteborg som bas. Detta innebär bland annat olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske i hela regionen. Fiske under skollov, integrationssatsningar, tjejfisken, storstadsnära fiske och fiske för funktionshindrade är några exempel på aktiviteter. Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna till fiske och friluftsliv för barn och ungdomar. Viktiga samarbetspartners är skolor, kommuner, länsstyrelser och andra organisationer. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål. Du har goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas.

På kontoret i Göteborg får du tiotalet kollegor och vi har en tät kontakt med våra medlemmar. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt. Du kommer även att medverka i andra projekt som bedrivs i regionen, främst fiskevårdsprojekt såsom restaureringar, skapandet av fria vandringsvägar och olika undersökningar. Insatser för att förbättra vattenmiljön och fiskbestånd är en grundbult i vår verksamhet.

Vi ser det som naturligt att du trivs med och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och åtminstone en grundläggande kunskap om vatten och miljö.

Generella kvalifikationer
Tjänsten kräver körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Som medarbetare på Sportfiskarna kommer du också att ansvara för att administrera och rapportera projekt liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektledning, projektansökningar och projektadministration är därför meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Biolog- och/eller pedagogutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten kommer i stor omfattning att vara knuten till projektmedel som sträcker sig till och med sommaren 2021, men ambitionen är att tjänsten blir mer långvarig. Tillträde kan ske 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Markus Lundgren, regionchef: 08-410 80 627, markus.lundgren@sportfiskarna.se

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via: jobb@sportfiskarna.se.

Ange ”Halland” i ämnesraden. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Sista ansökningsdag är 20 november 2019. Vi ser fram mot din ansökan!

Ladda hem platsannonsen som PDF här.