Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Flera lediga tjänster att söka!

Lediga tjänster:  FörbundsjuristMedarbetare medlemsservice, Regionalt ungdomsansvariga i Göteborg, Jönköping och Gävle.

(Klicka på ovan tjänster för att komma till beskrivningen av tjänsten)

 

Förbundsjurist till Sportfiskarna

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än 10 miljarder kronor på sitt fiske. Sportfiskarna har en framskjuten position i påverkansarbete och intressebevakning kring implementering av vattendirektivet, miljöanpassning av vattenkraften, skyddet av värdefulla vattenmiljöer, värnandet av strandskyddet och allemansrätten samt inte minst att slå vakt om ett hållbart nyttjande av hav, sjöar och vattendrag.

Din roll hos Sportfiskarna
Du kommer som förbundsjurist i en växande intresseorganisation att få en unik möjlighet att påverka och driva frågor. Under de närmaste åren kommer mycket fokus ligga på att bevaka och påverka det nationella arbetet för att implementera vattendirektivet, skydda värdefulla vattenmiljöer samt att miljöanpassa den svenska vattenkraften.

Rollen som förbundsjurist kommer bland annat att innebära:

•    Bevaka och driva mål i mark- och miljödomstol genom att föra sportfiskets, fiskens och vattenmiljöns talan.
•    Påverka rättstillämpningen så att vattendirektivets intentioner får genomslag i samhället.
•    Delta i påverkansarbete och verka för en miljöanpassad vattenkraft i enlighet med vattendirektivet och den nationella planen för vattenkraften.
•    Kommunicera Sportfiskarnas arbete i prioriterade juridiska frågor i Sportfiskarnas media, kampanjer och uppvaktningar.
•    Fungera som juridiskt stöd i Sportfiskarnas praktiska fiske- och vattenvårdsarbete samt bidra med juridisk kompetens i övrigt förekommande frågor inom förbundet.

Arbetet utgår från huvudkontoret i Bromma, Stockholm alternativt från något av förbundets kontor ute i landet. En viktig del av arbetet går ut på att i nära samarbete med övriga miljöorganisationer bedriva påverkansarbete för våra vattenmiljöer. Du har också återkommande kontakter med myndigheter, medlemsföreningar och distrikt. Du kommer att ha en stöttande funktion inom förbundet vilket även inkluderar att bistå med juridisk expertis i de miljöprojekt där Sportfiskarna agerar verksamhetsutövare samt i allmänna juridiska frågor. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollegor för att nå högt satta mål. Till din hjälp har du landets bästa samlade kompetens inom fiske- och vattenvård. Du rapporterar direkt till generalsekreteraren. Tjänsten förutsätter visst resande och ibland arbetar du kväll och helg.

Din profil
Vi vet att du redan nu är en hängiven miljökämpe som brinner för våra vattenmiljöer och sportfiskets frågor. Som person är du orädd och nätverkande. Det passar dig att arbeta såväl självständigt som i grupp.

För att passa för tjänsten krävs att du:
•    Har erlagd juristexamen samt erfarenhet av miljörättsligt arbete, gärna specifikt inom vattenrätt.
•    Är drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga.
•    Har god samarbetsförmåga och kan prioritera och att följa upp det egna arbetet.

För tjänsten är även meriterande:
•    Kännedom om fiskerätt och EU:s fiskeförvaltning.
•    Erfarenhet av myndighetsarbete och/eller föreningsverksamhet.
•    Erfarenhet av miljövårdsarbete och/eller naturvetenskaplig utbildning.
•    Att du är sportfiskare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdag är 28 februari 2022, med tillträde snarast möjligt.

Kontakt
Ring eller mejla gärna för ytterligare information om tjänsten.

Facklig kontaktperson Unionen:
Simon Berg, simon.berg@sportfiskarna.se

Sten Frohm, generalsekreterare, tel 0705-403880, mejl: sten.frohm@sportfiskarna.se

Anders Karlsson, biträdande generalsekreterare, tel 0732-016514, mejl: anders.karlsson@sportfiskarna.se

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Sten Frohm, mejladress: sten.frohm@sportfiskarna.se
 

Medarbetare medlemsservice

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, är en demokratiskt uppbyggd ideell organisation. Ända sedan 1919 har vi arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Sportfiskarna organiserar fler än 69 000 sportfiskare och 400 föreningar och är den enda organisationen i Sverige som har fullt fokus på livet under vattenytan. Våra viktigaste uppgifter är att verka för livskraftiga bestånd i friska vatten, skapa opinion i samhället för sportfiske och fiskevård och att främja natur- och fiskeintresset hos barn och unga. Sportfiske är i dag en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.
Sportfiskarna har idag 11 kontor med fler än 60 natur- och friluftsintresserade medarbetare runt om i landet och erbjuder en både professionell och inspirerande arbetsplats

Vi söker nu en driven kollega till medlemsservice på Sportfiskarna
Har du en stark kommunikativ förmåga och är professionell i ditt bemötande? Är du dessutom en god lyssnare och vill arbeta i en supportande roll med många olika kontaktytor? Då kan detta vara tjänsten för dig!
Sportfiskarna söker en ny kollega med god servicekänsla till medlemsenheten på huvudkontoret i Bromma. Detta är en extra förstärkning till förbundet medlemsservice i ca 4 månader med möjlighet till förlängning.
 
Arbetsuppgifter
Som anställd på Avdelningen för medlem och främjande ingår du i en engagerad arbetsgrupp som arbetar nära medlemmar, föreningar och kollegor. Med särskild inriktning på medlemsservice har du en bred och rolig roll där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att hantera inkommande medlemsärenden på mail och via telefon, ha kontakt med föreningar och agera stöd löpande frågor på avdelningen. Du arbetar via mail, telefon och i CRM-system. Tjänsten är placerad på förbundets huvudkontor i Bromma, Stockholm.
 
Vem är du?
Vi söker dig med gymnasial utbildning och gärna med erfarenhet från servicearbete samt god systemvana. Då tjänsten innebär mycket medlemskontakt ser vi att du har god social förmåga, är service-minded, noggrann och engagerad i dina arbetsuppgifter. Du behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift. Du bör ha goda kunskaper i Officepaketet.
Som person är du en god lyssnare med stark servicekänsla. Du är van att kommunicera via såväl telefon som mail och kan ta egna initiativ. Vi ser det som en självklarhet att du har ett professionellt bemötande oavsett ärende och att du är prestigelös. Har du dessutom ett personligt natur- och fiskeintresse – då har du hittat hem!
 
Ansökan
En avgörande framgångsfaktor för varje organisation är att tillgodogöra sig människors olikheter. Därför strävar vi på Sportfiskarna efter mångfald i våra tillsättningar. För bästa hantering av din ansökan ber vi dig registrera ditt CV och personliga brev i samband med ansökan. Då urval och intervjuer sker löpande och tillträdet är omgående önskar vi din ansökan snarast.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du varmt välkommen att kontakta Henrik Helde, chef Avdelningen för medlem och främjande. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail utifrån GDPR, ansök därför via ansökningsformuläret som länkas nedan.


Varmt välkommen med din ansökan!

 

Varaktighet och tillträde
Tillträde omgående, deltid 50 % i ca 4 månader med möjlighet till förlängning.

Kontaktpersoner
Henrik Helde, chef medlem och främjande, henrik.helde@sportfiskarna.se

Facklig kontaktperson Unionen:
Simon Berg, simon.berg@sportfiskarna.se

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via ansökningsformuläret.

Sista ansökningsdag är 9 januari 2022.