Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Sportfiskarna söker:

Sportfiskarna söker Projektledare i Jönköpings län

Placering i Jönköping, heltid, tillsvidareanställning.

Arbetsbeskrivning
Som projektledare inom Sportfiskarnas barn- och ungdomsverksamhet är det din uppgift att få fler barn och ungdomar att fiska och att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård. Dina ansvarsområden kommer vara att i stor skala genomföra praktiska vatten- och fiskevårdsåtgärder tillsammans med skolklasser. Du kommer arrangera olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske i regionen och du kommer ansvara för en omfattande lovverksamhet med inriktning mot fiske. Vid sidan av det praktiska ungdomsarbetet kommer du bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna för barn och ungdomars fiske. Viktiga samarbetspartners är skolor, kommuner, länsstyrelse och andra organisationer. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt och du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitiska sammanhang regionalt. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå högt satta mål. Du ingår i förbundets främjandegrupp och rapporterar till chefen för främjandefrågor i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer och ibland arbetar du kväll och helg.

Vem är du?
Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Som person är du positiv, pedagogisk och kommunikativ. Det passar dig att arbeta såväl självständigt med större projekt som med personliga kontakter på lokal nivå. Att ha relevant utbildning inom exempelvis pedagogik eller biologi är meriterande. Du kommunicerar framgångsrikt med såväl elever, ideella krafter som framtida finansiärer. Du är utvecklingsorienterad. Du ska ha insyn i föreningsverksamhet och god administrativ förmåga. Att kunna prioritera och strukturera ditt arbete är en förutsättning då du i hög utsträckning själv ansvarar för dina projekt och ditt arbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och samarbetar med andra utan svårigheter. Du har god datorkunskap och B-körkort. Sportfiskarna eftersträvar en jämnare könsfördelning. Kvinnor inbjuds därför särskilt att söka tjänsten.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en organisation på stark frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du 50 natur- och friluftsintresserade kollegor på 10 kontor i landet.

I denna rekrytering samarbetar Sportfiskarna med Experis, en del av ManpowerGroup.

Du söker tjänsten via länken på denna sida.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult: Caroline Willbo,0500-381432, caroline.willbo@se.experis.com

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Sista ansökningsdag är den 22 april 2018.

Välkommen att ansöka!

 

Medarbetare till Värmland

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med ca två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

Förbundet söker nu en ny medarbetare med placering vid regionkontoret i Värmland. Kontoret ligger i Forshaga vid Klarälvens strand och här driver vi en camping med stugor samt sköter bokning och försäljning av fisket i Forshagaforsen.
Förutom att driva camping är verksamheter för region Värmland att driva olika projekt samt genomföra regionala och nationella uppdrag inom sportfiske och fiskevård. Kontoret har fokus på de stora sjöarna Vänern, Vättern och Hjälmaren samt Klarälven och andra vatten i regionen. Bland projekt och uppdrag kan nämnas fångstdataprojekt, harrprojekt, gäddyngelinventeringar, fritidsfiskeundersökningar, regionala barn- och integrationsprojekt samt projekteringar för olika typer av vatten.

Tjänsten är en projektanställning heltid till och med sista december 2018 med goda möjligheter till förlängning.
Sista ansökningsdag är 6 april 2018. Tillträde juni 2018 eller enligt överenskommelse.

Din roll
• Du har delansvar för, och utvecklar den dagliga verksamheten på fiskecamp med kontakt och service för sportfiskare, andra turister och allmänheten.
• Du arbetar inom befintliga projekt där både fältarbete och sammanställningsarbete ingår. Meriterande är om du kan planera, ansöka och leda egna fiskevårdsprojekt.
• Du jobbar med konsulterande uppdrag inom sportfiske, turism och fiskevård och förväntas kunna hitta och genomföra egna uppdrag.
• Du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitik såväl nationellt som regionalt. Gemensamt med övrig personal kommer du att ansvara för de praktiska fiskeaktiviteter som är knutna till regionkontoret vilket kan inkludera instruktion i sportfiske och fiskevård för ungdomar.

Din profil
Vi tror att du redan nu är en hängiven sportfiskare som brinner för sportfiskets frågor. Som person är du positiv, välstrukturerad och du har goda ledaregenskaper. Det passar dig att arbeta såväl självständigt med olika verksamheter som arbete i samverkan med andra. Du har förmåga att prioritera och att följa upp det egna arbetet och du kan arbeta både praktiskt utomhus och vid skrivbordet.

För att passa för tjänsten krävs att du:
• Är drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga
• Är serviceinriktad och har god förmåga att samverka i olika situationer
• Har erfarenhet av praktiskt fiskevårdsarbete.
• Har god datorvana
• Har B-körkort
• Har god vana vid båtar

Kvalifikationer & meriterande egenskaper för tjänsten
• Kunskap om sportfiske och dess betydelse i samhället
• Utbildning inom fiskeribiologi eller motsvarande. Akademisk utbildning är meriterande.
• Har erfarenhet av kontakter med turister samt sportfisketuristiskt utvecklingsarbete
• Kunskaper om fiskerilagstiftning, fiskevårdsområdesförvaltning och fisketillsyn
• Erfarenhet att planera och leda sammankonster som seminarier och konferenser
• Projektledarerfarenhet inklusive hantering av ansökningar och redovisning
• Kunna ge instruktioner i flugfiske och kastteknik
• Skepparexamen klass 8

Mer information
Läs mer om Sportfiskarnas verksamhet på webben: www.sportfiskarna.se.
Ring eller maila gärna för ytterligare information om tjänsten.

Kontakt
Ring eller maila gärna för ytterligare information om tjänsten.
Peter Belin, platschef region Värmland
Tel. 070-6894820
Mail: peter.belin@sportfiskarna.se

Simon Jonsson, projektledare region Värmland
Tel. 076-8937570
Mail: simon.jonsson@sportfiskarna.se

Ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas endast emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se.

Ange ”Region Värmland” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 6 april 2018.

Platsannonsen i PDF-format