Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Sportfiskarna söker projektledare till fiskevårdsprojekt

Förbundet söker nu en projektledare för arbete inom den alltmer omfattande fiske- och vattenvårdsverksamheten i Mälardalsregionen med omnejd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och primärt förlagd till Sportfiskarnas huvudkontor i Stockholm, men för rätt sökanden kan även placering i Nyköping eller visst arbete på distans vara möjlig. Tjänsten är knuten till region mitt med verksamhet i Uppsala-, Stockholm-, Södermanland-, Västmanland-, och Örebro län. Skicka in din ansökan snarast möjligt! Tillträde under andra kvartalet 2019 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar i regel 6 månaders provanställning

Din roll
Du kommer att ansvara för genomförandet av projekt inom Sportfiskarnas fiskevårdsverksamhet. Här ingår förutom projektering och utformning av konkreta åtgärder bland annat kontakter med markägare, myndigheter och entreprenörer. Arbetet sker såväl vid skrivbordet som ute i fält. Förutom planering och genomförande av projekt ansvarar du även för löpande projektuppföljning och rapportering liksom för att ansöka om finansiering för åtgärder.

Du kommer som medarbetare i regionen att ingå i en arbetsgrupp av medarbetare placerade i Nyköping och Stockholm men även delta i samarbeten med andra regionkontor runt om i landet.

Du arbetar i stor utsträckning självständigt i de projekt du ansvarar för, men har möjlighet att dela erfarenheter och arbetsuppgifter inom arbetsgruppen. Inom region mitt bedrivs förutom fiskevårdsverksamhet ett omfattande arbete riktat mot barn- och ungdomar. Andra verksamhetsområden är tillsyn – och förvaltning av fiskevatten samt tävlingsverksamhet tillsammans med sportfiskarnas medlemsklubbar.

Du rapporterar till chefen för Region Mitt 

Din profil
En förutsättning för att lyckas med arbetet är att du är en positiv och lösningsinriktad person som gillar att arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du har mycket god förmåga att knyta kontakter, skapa förtroenden och samarbeta. Att du kan organisera ditt arbete väl och arbeta strukturerat i hög takt mot uppsatta mål är mycket viktigt. Likaså att du har en god förmåga att formulera dig i skrift. Vi vet att du redan nu är en hängiven sportfiskare som brinner för sportfiskets frågor!

För att passa för tjänsten:
• Har du relevant högskoleutbildning inom biologi eller teknik
• Har du erfarenhet av att arbeta i och ansvara för projekt
• Har du god erfarenhet av arbete med praktisk fiske- och naturvård alternativt erfarenhet av anläggning, konstruktion eller projektering inom annat relevant verksamhetsområde.
• Är du drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga
• Uttrycker du dig väl i tal och skrift
• Har du god samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera med kollegor på distans.
• Har du B-körkort
• Har du god förmåga att prioritera och att följa upp det egna arbetet

Arbete med praktisk fiskevård kräver omfattande kontakter med myndigheter. Erfarenhet av eller kunskap om myndighetsutövning och lagstiftning kring vattenverksamheter är därför meriterande. Även kunskap i GIS och CAD är meriterande. Sportfiskarna är en ideell organisation och vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang.

Målet med förbundets fiskevård i regionen är främst att förbättra bestånden av rovfiskar, som gädda och abborre längs ostkusten såväl som att återskapa starka fiskbestånd i inlandets sjöar och vattendrag. Vi bidrar samtidigt till en friskare kustmiljö och en rik biologisk mångfald. Vi återskapar våtmarker (så kallade gäddfabriker), river vandringshinder, bygger fiskvägar och restaurerar lekmiljöer.

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Projektledare fiskevård Region Mitt” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 15 mars 2019. Urval till intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast. Vi ser verkligen fram emot din ansökan!

Kontaktperson
Nils Ljunggren, chef Region Mitt, 070-585 16 60, nils.ljunggren@sportfiskarna.se

Om Sportfiskarna
Sportfiskarna för fiskens och sportfiskarnas talan i maktens korridorer. Vi sätter fiskevården i centrum för all verksamhet och arbetar för att det skall finnas livskraftiga fiskbestånd i friska vatten. Vi organiserar mer än 60 000 sportfiskare och omkring 400 föreningar. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Forshaga, Luleå, Visby, Nyköping, Kalmar, Jönköping och Gävle.

Ladda hem platsannons här.