Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Sportfiskarna söker erfaren projektledare till Region Mitt

Förbundet söker nu en erfaren projektledare till fiskevårdsverksamheten i Region Mitt. Tjänsten är en tillsvidareanställning och förlagd till Sportfiskarnas kontor i Stockholm. För rätt sökanden kan visst arbete på distans vara möjlig. Tjänsten är knuten till Region Mitt med verksamhet i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, och Örebro län. Tillträde snarast möjligt. 

Din roll:
Du kommer i ditt arbete att ha en central och samordnande roll i den vatten- och fiskevårdsverksamhet som bedrivs inom regionen och med Stockholm som utgångspunkt. I arbetet ingår förutom projektering och genomförande av konkreta åtgärder bland annat kontakter med markägare, myndigheter och entreprenörer. Arbetet sker såväl vid skrivbordet som ute i fält. Förutom planering och genomförande av projekt ansvarar du även för löpande projektuppföljning och rapportering liksom för att ansöka om finansiering av åtgärder.

Du kommer som medarbetare i regionen att ingå i en arbetsgrupp med ett tiotal kollegor placerade i Stockholm och Nyköping men även delta i samarbeten med andra kontor runt om i landet. Du arbetar i stor utsträckning självständigt inom ditt verksamhetsområde, men har möjlighet att dela erfarenheter och arbetsuppgifter inom arbetsgruppen och med övriga regioner. Inom Region Mitt bedrivs förutom en bred verksamhet inom fiske- och vattenvård även upplåtelse av fiskevatten, ett omfattande arbete riktat mot barn- och ungdomar, samt tävlingsverksamhet tillsammans med Sportfiskarnas medlemsklubbar. Beroende på din profil och dina kunskaper kan delar av tjänsten även omfatta övriga delar av Sportfiskarnas arbetsområden. Du rapporterar till chefen för Region Mitt.

Din profil:
Vi söker dig som både har en relevant högskoleutbildning och som har hunnit skaffa dig minst några års arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet. Som person är du bra på att samarbeta och dela med dig av dina erfarenheter, samtidigt som du ska vara bekväm med att arbeta självständigt. Du gillar att ta stort ansvar, hålla många bollar i luften och periodvis arbeta hårt. Du har även förmågan att entusiasmera och leda kollegor och samarbetspartners i ditt arbete och kan se längre processer och större sammanhang. Du trivs lika bra på kontoret som ute i fält, datorn är ett lika självklart arbetsredskap som elfiskestaven! Du behöver ha körkort. Erfarenhet av myndighetsarbete och projektledning är meriterande. 

Är du en erfaren vattenvårdare och drömmer om att arbeta för en organisation där alla delar passionen för fiske, fiskevård och vattenmiljö? Då kan du vara den vi söker, skicka in ditt CV och berätta om just dina meriter! Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Sportfiskarna:
Sportfiskarna för fiskens och sportfiskarnas talan i maktens korridorer. Vi sätter fiskevården i centrum för all verksamhet och arbetar för att det skall finnas livskraftiga fiskbestånd i friska vatten. Vi organiserar 65 000 sportfiskare och 400 föreningar. På sportfiskarna jobbar över 60 kvinnor och män och vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Forshaga, Östersund, Luleå, Visby, Nyköping, Kalmar, Jönköping och Gävle. En stor del av verksamheten är projektbaserad och vi bidrar gemensamt för att utveckla verksamheten och dess finansiering.

Fiskevården inom Region Mitt spänner från åtgärder på kusten till Mälardalens slättlandskap och Bergslagens vattendrag. Vi återskapar våtmarker (”gäddfabriker”), river vandringshinder, bygger fiskvägar och restaurerar lekmiljöer. Målet är att förbättra bestånden av rovfiskar, främst gädda och abborre längs ostkusten såväl som att återskapa starka fiskbestånd i inlandets sjöar och vattendrag.

Ansökan:
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Projektledare Region Mitt 2021” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 19 september 2021. Urval till intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktperson:
Nils Ljunggren, chef Region Mitt: 
070-585 16 60
nils.ljunggren@sportfiskarna.se

Facklig kontaktperson Naturvetarna

Niklas Wengström:
0721-82 72 97
niklas.wengstrom@sportfiskarna.se

 

Sportfiskarna söker projektledare till ungdomsverksamheten i Region Syd

Sportfiskarna söker nu en projektledare för ungdomsverksamheten, främst projekt Skolbäcken. Tjänsten är 100% tillsvidare med placering i Malmö men verksamhet i hela Region Syd. Sökande bör ha en gedigen pedagogisk bakgrund.
Som projektledare inom Sportfiskarnas pedagogiska verksamhet är det din uppgift att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård bland barn och ungdomar men även skapa intresse för fiske och friluftsliv. Tjänsten är placerad på regionkontoret i Malmö men med framtida möjligheter till annan geografisk placering i regionen.

En stor del av ditt arbete kommer att utgöras av Sportfiskarnas utomhuspedagogiska projekt Skolbäcken, naturvårdsinriktad utomhuspedagogik där skolklasser inbjuds att lära känna ett vatten i sin närmiljö där de sedan, tillsammans med Sportfiskarnas personal, får genomföra praktiska fiskevårdsåtgärder. Att utveckla Skolbäcken genom att starta nya projekt och på nya platser blir ett viktigt arbete. Du kan läsa mer om Skolbäcken på vår hemsida.

På kontoret jobbar du integrerat med dina kollegor då många av de nystartade projekten innehåller både fiske- och vattenvård och pedagogisk verksamhet.

Du kommer även att arbeta med olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske bland barn och unga. Fiske under skollov, integrationssatsningar, stadsnära fiske och fiske för barn i behov av särskilt stöd är några exempel på aktiviteter. Även fortbildning av andra pedagoger inom fiske, fiskevård och friluftsliv ingår i dina arbetsuppgifter. Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du utveckla verksamheten genom att bygga nätverk och söka samverkan, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna till fiske och friluftsliv för barn och ungdomar. Viktiga samarbetspartners är exempelvis skolor, kommuner och länsstyrelser. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål. Du har goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas. För närvarande arbetar också en av våra medarbetare deltid med att stötta verksamheten och jobba mot projektmål.

Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt samt har nära kontakt med förbundets medlemmar. Vi ser det som naturligt att du brinner för och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och åtminstone en grundläggande kunskap om vatten och miljö.

Kvalifikationer
Relevant utbildning inom pedagogik eller utbildning inom biologi med intresse för natur- och utomhuspedagogik samt dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Tjänsten kräver körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Som medarbetare på Sportfiskarna kommer du också att ansvara för att administrera och rapportera projekt liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektledning, projektansökningar och projektadministration är därför meriterande. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är på heltid, tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde 1 februari eller efter överenskommelse. 

Kontaktperson
Julius Jarving Ohlsson, regionalt ungdomsansvarig, julius.jarving.ohlsson@sportfiskarna.se, 0700-20 90 55
Anders Karlsson, regionchef: anders.karlsson@sportfiskarna.se, 040-685 87 31

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se.
Ange ”Region Syd projektledare ungdom” i ämnesraden.

Läs hela platsannonsen här.