Lediga tjänster

Vill du jobba på Sportfiskarna och bidra till att fisket blir bättre och till att rekrytera nya generationer sportfiskare? Är du intresserad av att jobba för den miljöorganisation som arbetar mest konkret för att förbättra vattenmiljön? Kolla då in våra lediga tjänster nedan.

Sportfiskarna söker personal till nytt kontor i Jämtland

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, är en demokratiskt uppbyggd ideell intresseorganisation som sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Det gör vi idag genom att verka inom fyra övergripande verksamhetsområden; fiskevård, främjande, förvaltning och påverkan.

Vi söker nu två medarbetare i samband med etablering av ett nytt kontor i Jämtland. Medarbetarna på kontoret i Jämtland kommer att arbeta brett inom våra verksamhetsområden. Som medarbetare kommer du att ha möjlighet att vara med och påverka lokaliseringen av det nya kontoret.

Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en organisation på frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du 50 natur- och friluftsintresserade kollegor på 10 kontor i landet. Merparten av verksamheten sker i projektform. Som medarbetare har du goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas.

Vi söker två medarbetare till kontoret och vi kommer att sträva efter att de två medarbetarna ska komplettera varandra. I en liten organisation måste alla vara beredda att hugga in där det behövs! Tjänstebeskrivningarna nedan är preliminära och kan komma att ändras utifrån de sökandes kompetenser. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde

Enligt överenskommelse, med inriktning att tjänsterna är på heltid och långsiktiga. Vår ambition är att verksamheten på det nya kontoret ska vara etablerad senast i januari 2020.

Kontaktperson
Joel Norlin, regionchef: joel.norlin@sportfiskarna.se, 070-335 27 00

Om ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Jämtland” i ämnesraden och ange i ansökan vilken av tjänsterna du söker. Självklart ser vi gärna sökanden av båda könen.

Sista ansökningsdag är 30 september 2019. Vi ser fram mot din ansökan!

Tjänst 1 – Projektledare med inriktning på ungdomsverksamhet

Kort om tjänsten: som projektledare inom Sportfiskarnas barn- och ungdomsverksamhet är det din uppgift att få fler barn och ungdomar att fiska och att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård. Bland annat kommer du att ansvara för ett tvåårigt projekt finansierat av Svenska Postkodstiftelsen, där vi tillsammans med skolklasser ska bedriva fiskevård på skoltid genom konceptet Skolbäcken (läs gärna mer om Skolbäcken på sportfiskarna.se). Du arrangerar också olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske i regionen. Du kommer även att medverka i projekt med annan inriktning, främst fiskevård och förvaltning.

Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna för barn och ungdomars fiske. Viktiga samarbetspartners är skolor, kommuner, länsstyrelse och andra organisationer. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt och du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitiska sammanhang regionalt. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå satta mål.
Vi ser det som naturligt att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och åtminstone grundläggande kunskap om vatten och miljö. En relevant utbildning är meriterande. Praktisk erfarenhet av fiskevårdsarbete, fiskevattenförvaltning och fisketurism är meriterande.

Läs platsannonsen här i PDF-format.

Tjänst 2 – Projektledare med inriktning på fiskevård och förvaltning

Kort om tjänsten: som projektledare med inriktning på fiskevård kommer du att ansvara för genomförande av insatser för att förbättra miljö och fiskbestånd. Exempelvis biotopvårdsprojekt, skapande av fria vandringsvägar samt olika undersökningar och inventeringar. Du kommer också att jobba tillsammans med till exempel fiskevårdsområden för att utveckla fisket, fiskevården och förvaltningen i ett område. Du medverkar även i projekt med annan inriktning tillsammans med din kollega.

Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt. Viktiga samarbetspartners är kommuner, länsstyrelse, fiskerättsägare, företag och andra organisationer. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt och du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitiska sammanhang regionalt. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå satta mål. För att passa för tjänsten är det av stor vikt att du är en person som har lätt att skapa kontakter och förtroenden med driv att nå uppsatta mål och hela tiden utveckla dig själv och verksamheten.

En relevant utbildning, eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, är ett krav. Praktisk arbetslivserfarenhet med inriktning på praktisk fiskevård, undersökningar i vatten, förvaltning av fiskevatten och fisketurism är meriterande. Erfarenhet av och/eller utbildning inom exempelvis, elfiske, biotopkarteringar, fiskmärkning och GIS är meriterande. Kunskap om myndighetsutövning och juridiska frågor är meriterande.

Läs hela platsannonsen här i PDF-format.