Frågor om medlemskap

Här hittar du svar på vanliga frågor till vår medlemsavdelning. 

Om du har fler frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

Jag har inte fått något inbetalningskort, det är en vecka sedan jag anmälde mig. När kommer det?
Har du valt att få avin på e-post ska du ha den i din mejlbox senast dagen efter. Har du inte fått den då har du kanske angett en felaktig mejladress. Kontakta Sportfiskarna på medlem@sportfiskarna.se så hjälper vi dig. För pappersavier tar det 3-10 dagar beroende på vilken veckodag du anmält dig. Vi sänder avier en gång per vecka och kuvertering och post tar några dagar.

Jag har betalat mitt medlemskap, men ännu inte fått något medlemskort. När kommer det?
Vi sänder medlemskort och aktuellt nummer av Svenskt Fiske till nya medlemmar en gång per vecka. Eftersom både packning och postgång tar några dagar betyder det att du får ditt medlemskort och Svenskt Fiske inom 1-2 veckor från det att du betalat.

Jag har betalat medlemsavgiften som inkluderar medlemskap i Sportfiskarna till min fiskeklubb men ännu inte fått något medlemskort. När kommer det?
För att vi ska kunna skicka medlemskort och tidning till dig så måste din klubb rapportera in att du betalt avgiften. När klubben rapporterat in dig så får du medlemskortet inom 1-2 veckor. Påminn alltså din klubb om att anmäla dig till medlemsregistret!

Jag har värvat en kompis och skulle då få en värvningspremie. När kommer den?
Alla premier packas och skickas minst en gång per månad. Tillsammans med tid för packning och postgång innebär det att du får din premie inom 5 veckor, oftast snabbare. Självklart måste den du värvat först ha betalat sitt medlemskap.

När jag anmälde mig som medlem i Sportfiskarna skulle jag få en premie. Jag har betalat mitt medlemskap och fått medlemskort, men ingen premie. När kommer den?
Alla premier packas och skickas minst en gång per månad. Tillsammans med tid för packning och postgång innebär det att du får din premie inom 5 veckor, oftast snabbare.

Jag har betalat mitt medlemskap, var kan jag fiska då?
Medlemskortet är inte ett fiskekort! Du måste alltid kontrollera vad som gäller vid det vatten du vill fiska vid och lösa fiskekort om så behövs. Vid vissa vatten kan ditt medlemskort i Sportfiskarna ge dig rabatt. Se mer under förmåner.

Jag skadade mig när jag var ute och fiskade. Hur gör jag då?
Som medlem i Sportfiskarna har du en olycksfallsförsäkring som gäller vid allt fiske och direkt resa till och från fisket. Läs mer här.

När jag var ute och fiskade tappade jag mitt nya dyra spö i vattnet och det blev kvar på botten. Gäller min medlemsförsäkring?
Nej, din medlemsförsäkring är en olycksfallsförsäkring och gäller bara vid olycksfall där du har skadat dig. Om du förlorat och/eller skadat din fiskeutrustning mm ska du använda din hemförsäkring.

Jag har flyttat, hur ändrar jag min adress?
Du kan själv ändra din adress genom att logga in här på hemsidan. För att skapa ett webbkonto första gången du ska logga in behöver du ditt medlemsnummer. Numret står på medlemskortet och vid adressfältet på Svenskt Fiske. Har du tappat ditt medlemsnummer, kontakta oss på adressen medlem@sportfiskarna.se (uppge namn och adress) så kan vi hjälpa dig. Se mer om inloggning i rutan överst på vår hemsida.

När kommer medlemstidningen Svenskt Fiske?
Medlemmar får tidningen i brevlådan i februari, april, juni, september och november. Utgivningsdagen är i regel runt den 20:e i månaden.

Jag är medlem och undrar när jag ska förnya medlemskapet?
Sportfiskarnas medlemsår är från 1 april – 31 mars. Förnyelseavi får du som är medlem med Svenskt Fiske i februari. Förutsatt att du betalat avgiften senast 31 mars så får du ditt nya medlemskort med Svenskt Fiske ca 20 april. Betalar du senare under året får du medlemskortet inom två veckor från det att du betalat.