Svenskt Fiske

Vår medlemstidning Svenskt Fiske är Sveriges största fisketidning. Den landar i våra medlemmars brevlådor fem gånger per år och går inte att köpa i kiosk.

I Svenskt Fiske tipsar vi om det bästa fisket. Och om allt annat som hör till. På ledarsidan och i förbundsnytt tar vi upp aktuella ämnen som rör oss sportfiskare och livet under vattenytan.

Klicka här för att prenumerera: Bli medlem

Sveriges största fisketidning!

Runt 20 juni landade exempelvis Svenskt Fiske nr 3 2019 i våra medlemmars brevlådor. Förutom initierade artiklar om fiskevård, miljöanpassning av vattenkraft, fiskeripolitik med mera innehöll sommarnumret hela nio artiklar med konkreta fisketips!

Allt från karpmete till riktat flugfiske efter storöring

Den som vill vässa sitt fiske kunde bland annat läsa ”7 tips som utvecklar ditt mete” av Rasmus Ljungqvist, ”Abborrfluga” fiske- och flugbindtips med Henrik Båge, flugfisketips för abborre med Emma Lindgren, Havsfiskeskolan med makrill- och gyltafiske av Markus Lundgren, sutarmetetips med Christian Ottosson, spinnfisketips med Bengt Olsson, ”Semesterfiske i svensk sommar” av Jonathan Jansson, ”Storöring” med fluga av John Kärki och trollingtips från medaljörerna i SM i trolling på tävlingssidorna. Dessutom får man på uppslaget ”Prylarnas värld” tips på bra produkter till sommarfisket, bland annat det bästa myggskyddet vi någonsin provat!

Mer positiv läsning fanns även i form av framgångssagan Rönne å, skriven av Sportfiskarnas medarbetare Christina Lindhagen, där hon lyfter det fantastiska exemplet att Klippans kommun nu köper ut och avvecklar kraftverken i vår sydligaste laxälv. Storskaliga restaureringar med ett ökande laxbestånd är nu att vänta!

Två andra härliga fiskeartiklar av kvinnliga skribenter var även den mycket roliga ”Lita aldrig på en sportfiskare” av Mikaela Lantz om karpfiskets vedermödor och ”Tio dagar med filminspelning” av Emilie Björkman där hon guidar det kanadensiska filmteamet Hooké fishing under ett storslaget filmsprojekt med öring- och laxfiske.

Vi vill även tipsa om att läsa vår generalsekreterare Sten Frohms vassa ledare på sidan 5. "Allmänningarnas tragedi" om överfisket som orsakat den akuta krisen i våra hav.

Vi hoppas att Svenskt Fiske nr 3 med 114 aktuella sidor gav dig en härlig sommarläsning!

Svenskt Fiske utkommer med fem nummer/år med ungefärliga utgivningsdatum den 20 februari, 20 april, 20 juni, 20 september, samt 20 november.