Våtmarkens dag - INSTÄLLD

Våtmarkens dag vid Hemmesta sjöäng 4 april inställd
 
Sportfiskarna och Värmdö kommun har beslutat att ställa in våtmarkens dag den 4 april vid Hemmesta sjöäng, Värmdö. Beslutet fattas efter de nya riktlinjerna från folkhälsomyndigheten om att ytterligare begränsa folksamlingar.
 
Om situationen kring det nya coronaviruset tillåter kommer vi att återkomma med ett nytt datum senare under året, annars till våren 2021.
 
För den som bor i närområdet kan vi rekomentera ett eget besök till våtmarken och dess fågeltorn. Under april återvänder många av våtmarkens fåglar och stilla dagar syns plask och plogar från de hundratals gäddor som under våren vandrat upp till våtmarken för att leka. Vi vill uppmana alla besökare att följa folkhälsomyndighetens råd och hålla avstånd vid fågeltorn och andra platser där det lätt bildas folksamlingar.  
 
Sportfiskarna och Värmdö kommun
 

IOP

Under vintern 2019/20 ingick Sportfiskarna ett Idéburet offentligt partnerskap med Värmdö kommun. Under fyra år kommer vi att bevaka gäddornas lek i Hemmesta sjöäng genom att dokumentera alla gäddor som söker sig upp till våtmarken för att leka. Inom partnerskapet kommer dessutom samtliga årskurs 4 i Värmdö kommun att hjälpa oss med arbetet i och omkring våtmarken inom projektet Skolbäcken. 
 

SKOLBÄCKEN

För Sportfiskarna är naturkunskaper och miljöengagemang nära kopplat till positiva upplevelser ute i det fria – vid bäcken, sjön, kustlinjen och våtmarken. Att få se, höra och känna på en levande vattenmiljö ger intryck som håller sig kvar. Om vi dessutom ger våra barn möjligheten att göra praktiska insatser som skapar än mer liv i vattnet – då har vi gjort något verkligt betydelsefullt. Därför har vi på Sportfiskarna utvecklat satsningen ”Skolbäcken”. 

Läs mer om Hemmesta sjöäng
Läs mer om Skolbäcken
Läs mer om gäddan