Välkomna på våtmarkens dag vid Hemmesta sjöäng

Visste du att sedan våtmarken restaurerades för snart 10 år sen så har flera tusen gäddor besökt den för att leka? Dagen fylls med massor av roligheter som till exempel fiskdamm, tipspromenad, klappa gäddor, fågelskådning, korvgrillning och självklart möjlighet att träffa experter. Det här måste vi såklart fira, så ta med dig dina nära och kära och bege er till Hemmesta sjöäng! Aktiviteten är helt kostnadsfri och anordnas av Sportfiskarna och Värmdö kommun. Hoppas vi ses 2025!

Länk till karta.

Ladda hem och dela inbjudan.

Välkomna!

IOP

Under vintern 2019/20 ingick Sportfiskarna ett Idéburet offentligt partnerskap med Värmdö kommun. Under fyra år kommer vi att bevaka gäddornas lek i Hemmesta sjöäng genom att dokumentera alla gäddor som söker sig upp till våtmarken för att leka. Inom partnerskapet kommer dessutom samtliga årskurs 4 i Värmdö kommun att hjälpa oss med arbetet i och omkring våtmarken inom projektet Skolbäcken. 

SKOLBÄCKEN

För Sportfiskarna är naturkunskaper och miljöengagemang nära kopplat till positiva upplevelser ute i det fria – vid bäcken, sjön, kustlinjen och våtmarken. Att få se, höra och känna på en levande vattenmiljö ger intryck som håller sig kvar. Om vi dessutom ger våra barn möjligheten att göra praktiska insatser som skapar än mer liv i vattnet – då har vi gjort något verkligt betydelsefullt. Därför har vi på Sportfiskarna utvecklat satsningen ”Skolbäcken”.

Läs mer om Hemmesta sjöäng
Läs mer om Skolbäcken
Läs mer om gäddan