Succé för nytt karpläger!

karplagret_2019_800
Foto: Gary Benney
En av de stora nyheterna i Sportfiskarnas utbud av ungdomsfiskeläger 2019 var Svenska Karpklubbens ungdomsläger. Premiären blev en succé. Under ledning av en grupp riktiga experter fångades drömfiskar under några spektakulära dagar utanför Laholm.

Att jobba för bredden i svenskt sportfiske är en nyckelfråga för förbundet. Vårt lägerutbud med skickliga externa arrangörer har under många år gett tusentals barn och ungdomar chansen till flugfiske, predatorsfiske, havsfiske och breda prova-på-fisken. I år lades en ny viktig bit till spektret genom vår anslutna förening Svenska Karpklubbens nya ungdomsläger utanför i Laholm.

Under 4 dagar och tre nätter gavs 10 ungdomar möjligheten att lära sig grunderna i karpfiske genom kastövning, riggknytning, klassiskt larmfiske och ytfiske. Även feederspöna plockades fram för mörtfiske. Flera karpar fångades varav 5 stycken vägde över 7 kg och två stycken över 11 kg (!). Toppfisken på 12,55 kg är en drömfisk för livet! Lägg därtill några riktigt fina sutare.

Den ”rutinerade” lägerdeltagaren Gustav Yxell från Halmstad sammanfattar:
-  Jag lärde mig mycket om olika riggar, dess funktion och om fiskens beteende. För att variera larmfisket åkte vi iväg till andra sjöar där vi fiskade med frilina och bröd. Detta plus väldigt god mat, trevliga ledare och ett välorganiserat läger gjorde detta till det bästa lägret jag har deltagit på!   

Lägergeneralen Birger Holmqvist, tillika en av Skandinaviens absolut skickligaste karpfiskare ger sin syn på lägret:

- Då föreningen diskuterat ett ungdomsläger under flera års tid kändes det riktigt bra att kunna göra det med Sportfiskarnas stöd (och veta att alla är försäkrade). Som karpfanatiker kändes det otroligt kul att lära ut grunderna i karpfisket, men allra viktigast känns det att få in fler barn och ungdomar i sportfisket i allmänhet oavsett om det handlar om karpmete, spinnfiske eller flugfiske.

Svenska Karpklubben har konstaterat intresse för att arrangera lägret även nästa år, eventuellt i Stockholm. Håll utkik i början av 2020!
Förutom Sportfiskarnas lägerbidrag sponsrades lägret av det brittiska karpmärket Nash och den svenska betestillverkaren Swedish bait mechanics. Svenska Karpklubben och Sportfiskarna vill rikta ett extra tack till Gary Benney, Nille Fjärdsjö, Magnus Larsson, Mikael Sandström, Mikael Thyberg, Sara Holmqvist och Birger Holmqvist för ett stort engagemang för lägrets genomförande.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Malmö, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv