Tävling och fisketips för alla juniormedlemmar

tavling_bombarda_800
Foto: Sportfiskarna / Passa på att tävla om dessa tre bombardaset!
Vi vet att det är många därute som är nyfikna på att fiska gädda med fluga, men som inte har utrustningen för det. Ett bra och enkelt sätt att komma lite närmare att prova på är att fiska fluga med bombarda och din vanliga spinnutrustning. Vi tipsar här om rätt utrustning och ger dig chansen att vinna ett ”Bombaset Gädda” från Darts.

Att spinnfiska med hjälp av bombarda är en mycket underskattad spinnfiskemetod i Sverige. De som gör det fiskar oftast regnbåge eller havsöring, men bombardan kan användas till många fler arter än så, till exempel gäddan.

bombarda_800

En bombarda är en strömlinjeformad genomskinlig kastdobb som gör att du kasta väldigt lätta beten som en fluga, mask eller fiskbit uppemot 50-60 meter beroende på spöets längd, aktion och aktuella vindförhållande. Dessutom ges du chansen att ta hem betet i en väldigt långsam takt och med en förförisk svävande presentation.

I denna tävling kan tre stycken av er vinna ett ”Bombaset Gädda” från Darts.
I ”Bomba-setet” från Darts får du allt du behöver i änden på din huvudlina: en långsamt sjunkande bombarda, en lång uptrace i nylon, en mjuk wiretafs och en het gäddfluga. Med i setet finns också en bra beskrivning hur du går till väga. (både setet och de olika delarna kan du såklart också köpa i din lokala sportfiskebutik):

Frågan vi vill ha svar på är: Hur många fiskeläger är Sportfiskarna med och arrangerar under 2019? Svaret finns på vår hemsida under ”Ungdom/Fiskeläger”!

Skicka svaret och ditt namn och medlemsnummer till: oscar.trowald@sportfiskarna.se

Kategorier: Ungdom, Fisketips | Taggar: |

Nyhetsarkiv