Sök medel för natur- och friluftslivsprojekt

fiskeaktivitet_800
Foto: Bengt Olsson / Det finns pengar att söka för natur- och friluftsprojekt med tydlig miljöanknytning.
Svenska Postkodstiftelsen delar i år medel till ideella föreningar som arrangerar öppna aktiviteter/projekt som ”genom möten med naturen utvecklar kunskap och en positiv känsla för naturen”

Inom ramen för denna utlysning som kallas ”Möten med naturen” kan ideella föreningar och allmännyttiga stiftelser i Sverige söka upp till 200 000 kronor för att genomföra lokala projekt.

Alla lokalföreningar i förbundet kan alltså söka dessa medel om man arrangerar lokala projekt som uppfyller kriterierna. Fiskeaktiviteter har ju i regel en mycket stark koppling till såväl friluftsliv och naturupplevelser som till vattenmiljöfrågor. Så här beskriver Postkodstiftelsen satsningen ”Möten med naturen”:

”Behovet av ett starkt och brett miljöengagemang har aldrig varit större. Nu öppnar vi upp ansökningsperioden för utlysningen Möten med naturen, i vilken vi söker projekt som genom möten med naturen utvecklar kunskap och en positiv känsla för naturen. Vi är övertygade om att det finns massor av fantastiska idéer som på ett roligt, engagerande och praktiskt sätt kan skapa ett intresse för naturen och samtidigt koppla samman de stora natur- och miljöfrågorna med det lokala perspektivet och konsekvenserna på närmiljön. Har ni en sådan idé? Uppfyller ni våra kriterier?

Då är ni varmt välkomna med er ansökan! Sista ansökningsdag är den 11 juni.”

Läs mer och ansök här: Postkodstiftelsen.se

Kategorier: Förening | Taggar: |

Nyhetsarkiv