Premiär för Smålandsborren 19 augusti

smålandsborren_2018_...
Foto: Sportfiskarna / Häng med på vår nya abborrtävling i Jönköping!
Söndagen den 19 augusti blir det premiär för Sportfiskarnas allra senaste spinnfisketävling med fokus på abborre. Med street-tävlingen Smålandsborren mitt inne i centrala Jönköping blir det fokus på frejdigt fiske och folkfest under sommarlovets sista vecka.

Sportfiskarnas nationella satsning på spinnfisketävlingar efter abborre får alltså nu sin tredje medlem i familjen. Smålandsborren gör 08-abborren och Göteborren sällskap i ett växande sammanhang av citytävlingar med förbundet som arrangör. Tävlingen markerar också en ökad närvaro för Sportfiskarna i den viktiga sportfiskeregionen kring södra Vättern.

- Tävlingens upplägg och regler kommer att följa konceptet från 08-abboren Street. Det blir spinnfiske med konstgjorda beten, catch and release och största sammanlagda längd av tre abborrar. Vi kommer att köra klasserna junior, senior och team. Alla deltagare får en mätdekal. Våra medlemmar fiskar gratis och ingen föranmälan krävs, sammanfattar Sportfiskarnas fiskevårdskonsulent Mattias Larsson, som också agerar tävlingsledare.

Abu Garcia och Berkley är tävlingens huvudsponsor och utlovar toppenfina priser. De lokala butikerna Kurres fiskeshop och Fiske & outdoor Jönköping finns också med som sponsorer till prisbordet.

Notera också att tävlingen arrangeras under Jönköpings H2O–festival. Läge för folkfest. Läs mer info om tävlingen här.

Fullständig information finner ni även på: Facebook-eventet Smålandsborren.

Stort tack till tävlingen huvudsponsorer:

sponsorer_smalandsab...

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv