Dags för pimpel-SM 2018

pimpelSM_2_800
Foto: Anssi Lehtevä / Sportfiskarna / Pimpel-SM innebär folkfest på isen.
I helgen 10-11 februari hålls årets höjdpunkt för tävlingspimplarna: pimpel-SM, denna gång på Steningeviken i Mälaren utanför Märsta.

Närmare 1000 deltagare totalt
Arrangemanget hålls under två dagar då lördagen är vigd åt de individuella tävlingarna, medan lagtävlingarna hålls på söndag. 673 pimpelfiskare är anmälda i de individuella tävlingarna och lagtävlingen uppskattas samla omkring 500. Det totala antalet deltagare under hela SM torde uppgå till närmare 1000. Det kommer alltså att bli ett eller annat borrhål i isen på Steningeviken!

Stabilt isläge -till slut
Isläget har länge oroat arrangörerna från de två Stockholmsklubbarna Stäkets SF och Enskede SFK. Men en vecka innan tävlingsstart slog kylan till och en vecka med minusgrader gör att isläget nu får anses säkert. Alternativet hade annars varit att flytta tävlingen till någon närliggande insjö.

Bäst teknik, taktik och uthållighet vinner
Man vinner inte ett pimpel-SM på tur. Det gäller att orka fiska koncentrerat under hela tävlingstiden, borra massvis med hål och ha järnkoll på utrustning och anpassa fisket efter abborrarnas humörsvängningar. Ett visst hemlighetsmakeri förekommer även på isen där man gärna döljer var och på vad det nappar. Men förhoppningsvis kan vi i efterhand avslöja något om vilka knep och tekniker som bäst lockade Mälarabborrarna under SM-helgen.

Press och andra intresserade av SM i pimpel 2018 kan kontakta:

Stäkets SF, Leif Andersson, 070-2057362, leifi@live.se

Enskede SFK, Erik Tikkanen, eriktikkanen@gmail.com

Kategorier: Fiske i Stockholm | Taggar: |

Nyhetsarkiv