Tjejfisket i Göteborg ger resultat!

tjejfiske_gtbrg_800
Foto: Hans Lindqwist / Trots bistert väder fiskar tjejerna vidare och drar svartmunnad smörbult, vitling och gråsej.
Sportfiskarnas långsiktiga satsning på en särskild tjejfiskegrupp har resulterat i ett tufft och kunnigt gäng tjejer som glatt fiskar i alla väder.

Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg har tagit med ett 20-tal unga tjejer på fiskeaktiviteter i över två års tid. Förutom många dagars fiskepyssel och härliga fiskeutflykter har tjejerna varit med på elfiske, fiskevård och i fiskodlingen på Sportfiskarnas regionkontor på Sjölyckan.

-Det är verkligen roligt att se hur kul tjejerna har och att de utvecklas till kunniga och skickliga fiskare. Även om vi vill ha en ungdomsverksamhet som är könsneutral och där alla känner sig välkomna så är mycket av vår verksamhet fortfarande dominerad av killar. Det har visat sig att många tjejer föredrar denna verksamhet och det blir en tydlig effekt på vår övriga verksamhet som är öppen för alla där antalet tjejer hela tiden ökar, kommenterar Hans Lindqwist, nationellt ungdomsansvarig på Sportfiskarna.

Senast den 11 oktober trotsade sex av tjejerna regnet och lurade upp många fiskar under den dryga timmes fiske som hanns med innan regnet blev för intensivt. Denna gång var man tillbaka där man för ett år sedan hjälpte forskarna med insamling av den invasiva arten svartmunnad smörbult. Fisket var superbra denna gång och tjejerna som har utvecklats till duktiga sportfiskare har vunnit både tjejmetet i Göteborg och SM i mete sedan starten för drygt två år sedan. Denna dag fångades stora individer av svartmunnad smörbult samt svart smörbult, vitling och gråsej.

Mer info: Hans Lindqwist, 08-410 80 608, hans.lindqwist@sportfiskarna.se

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv