Artjakten är här!

Artjakten-web2_800
Bild: Fiskejournalen
Sveriges största artfisketävling för barn är här! Artjakten är för alla upp till 16 år och oavsett om du rapporterar en liten abborre eller 50 olika fiskarter får alla deltagare ett pris från Abu Garcia, Fiskejournalen eller Sportfiskarna.

Artjakten har funnits sedan 2012 och upplägget är både kul och enkelt. Ut och fiska, fota dig och din fisk och posta upp den på webben. Tävlingen håller på 1/6– 31/8. Flest arter vinner förstapris!

-Själv tycker jag att man lär sig mycket om naturen, våra vatten och våra fiskar när man jagar olika fiskarter. I Artjakten är alla fiskar lika mycket värda, gädda, makrill, torsk, abborre, braxen eller piggvar. Ett bra hjälpmedel till att fånga fler fiskar är gratisappen Fisknyckeln som jag tycker att alla fiskeintresserade borde ha i sin telefon eller på sin surfplatta, säger Hans Lindqwist som är domare, artexpert och ungdomskonsulent på Sportfiskarna.

Priserna från Abu Garcia innebär att de 500 första deltagarna får ett bete hemskickat till sig!

Det finns två extra tävlingskategorier vid sidan av själva huvudtävlingen för att göra så att alla som fiskar har chans att vinna något av de lite extra fina priserna. Den ena är ett pris för flest fångade sötvattensarter och den andra är ett pris för årets allra mest spektakulära fångst.

Fridlysta fiskarter räknas inte såsom ål, mal, pigghaj med flera. De som inte redan är medlemmar i Sportfiskarna får ett medlemskap när man deltar i Artjakten.

Här registrerar du dina fiskar:

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö, Tävlingsfiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv