Det 44:e Vallgravsmetet!

web 2017
Total koncentration vid vallgraven. Foto: Sportfiskarna

Varmt välkomna på Vallgravsmetet 25 maj. För 44:e året i rad anordnar Sportfiskarna metartävling i vallgraven vid Feskekörka i Göteborg. Det är en folkfest för alla åldrar där den tyngsta fångsten vinner. Fisken går till forskning där man undersöker olika miljögifter och artsammansättning. Eftersom vi har hållit på så länge har man en bra bild över hur fisken mår i Göteborg.

Tävlingen pågår mellan 10:00 och 12:00 men det går bra att registrera sig vid Feskekörka redan vid 8:30. Vi kör två olika klasser, öppen och junior. För öppna klassen kostar det 100:- och för junior 50:-. 10 fina priser per klass delas ut efter invägningen vid cirka klockan 13:00.

Med på plats finns M&M Sportfiskebutik och säljer agn och utrustning.

Reglerna är enkla, man får endast fånga fisk med mete. Du kan använda både metspö eller ett kastspö men då agnat med flöte krok och bete eller bottenmete. En krok per fiskare. Man får bara använda ett spö åt gången men man kan ha med sig extra fiskespö. Beten som rekommenderas är mask, maggot, deg, bröd eller majs.

SFK Rannebergen och SFK Aktiv är tillsammans med personal från Sportfiskarna funktionärer.

Man får inte mäska! Det vill säga locka in fisken med att slänga ut mat eller luktämnen som fisken dras till.

Naturhistoriska museet i Göteborg finns på plats för att samla in fisken till forskning och svara på frågor om fiskarterna i vallgraven och hur fisken mår.

Tävlingsområdet är mellan Kungsportsbron och Skeppsbron och är utmärkt på kartor och med skyltar.

För mer info kontakta Sportfiskarna på 031 - 40 17 40 eller maila hans.lindqwist@sportfiskarna.se

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske, Nyheter förstasidan | Taggar: |

Nyhetsarkiv