Premiär för ett nytt rekordår med Klassdraget!

 

klassdraget_pressbil...
Foto: Bengt Olsson
Ingen annan organisation i Sverige tar ut fler barn på friluftsliv under skoltid än Sportfiskarna.

Genom projektet Klassdraget är Sportfiskarna en nyckelaktör i det viktiga arbetet med att få ut fler barn i naturen. Denna vecka gör projektet premiär för 2017. Siktet är inställt på ett nytt rekord med hela 13 500 fiskande barn. Närmare 4 000 pimpelspön finns nu redo att skickas ut!

Kunskapen om Klassdraget har spridit sig som en löpeld runt om i skol- och friluftssverige under senare år. Projektet har sedan 2013 vuxit från 2 500 deltagare till hela 12 500 år 2016. I år spänns bågen för ytterligare ett steg.

Klassdragets enkla men likväl lysande upplägg har varit en avgörande nyckel till framgången. En skola och en av Sportfiskarnas fiskeföreningar bestämmer sig helt enkelt för en gemensam friluftsdag med fiske. Förbundet skickar ut en komplett fiskeutrustning och ett anpassat informationsmaterial. En trevlig och lärorik fiskedag genomförs och efteråt får barnen behålla sina pimpel- eller metspön. Alltså: Upplevelse, kunskap och en väg vidare!

- Klassdraget är en otroligt viktig satsning för oss. Här kan vi bidra till att sprida fiskeglädje på bred front. Många av barnen som deltar i Klassdraget hade inte fått chansen att prova på fiske annars. Det är en kärnuppgift för oss att jobba med bredden i svenskt sportfiske, att kunna nå dem som i framtiden ska driva vidare arbetet med att vårda våra vatten och fiskebestånd. Dessutom bistår vi svensk skola med en viktig och lärorik väg ut i naturen, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Anders Karlsson.

På Sportfiskarnas lager väntar i skrivande stund närmare 4 000 pimpelspön på nya ägare – fler än någonsin! Vi hoppas nu att alla ute i Sportfiskesverige fortsätter att sprida kunskapen om Klassdraget vidare till barn, föräldrar, lärare, rektorer och klubbar. I år sätter vi nytt rekord!

Projektet Klassdraget finansieras med stöd av Svenskt Friluftsliv. Branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel sponsrar projektet med utrustning.  

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening, Pressrum | Taggar: |

Nyhetsarkiv