Frivilliga sportfiskare sökes för experiment i Göteborg hösten 2016!

SalmoInvade 2016 540...

Göteborgs universitet söker nu frivilliga sportfiskare för ett experiment hos Sportfiskarna i Göteborg hösten 2016!

Under hösten 2016 kommer Göteborgs Universitet i samarbete med Sportfiskarna att bedriva ett sportfiskeförsök vid Sjölyckan, Delsjön, och för att kunna utföra experimentet behöver vi hjälp från frivilliga sportfiskare.

Genom att utsätta fisken för 3 olika behandlingar av inlärning (direkt inlärning, social inlärning och störningsinlärning) kopplat till sportfiske, kan ni hjälpa oss att undersöka hur inlärningen påverkar fångsten av fisk - både individuellt och som grupp. I försöket kommer vi använda oss av 400-grams regnbågar och fiskemetoden kommer att vara mete med räka. Fisket kommer att bedrivas vid tre olika perioder under hösten, med start 17/9 och slut 5/11. Total kommer det att fiskas vid 21 olika tillfällen under hösten, cirka 2 timmar innan solnedgången, och varje fisketillfälle kommer att pågå i cirka 1h 20 min. Innan varje fisketillfälle bjuder vi på kaffe samt fika så att man kan koppla av och prata med andra sportfiskare.

Om du skulle vara intresserad av att delta hela perioden eller vid enstaka tillfällen, vänligen kontakta någon av oss på nedanstående mejladresser så kan vi beskriva projektet samt schemat mer detaljerat.

 

Kontakt
Magnus Lovén Wallerius
Mejl: magnus.loven.wallerius@bioenv.gu.se

Barbara Köck
Mejl: barbara.kock@bioenv.gu.se

 

 

Kategorier: Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv