Isfiskepremiär på Mellansjön 15 januari


Regnbågen gillar en färgstark mormyska agnad med räka. Foto: Freja Fors

Söndag 15 januari klockan 9.30 går startskottet för årets pimpelsäsong på Sportfiskarnas regnbågssjö ute på Värmdö.

Enligt nuvarande väderprognos för Malmakvarn kommer det att fortsatt vara minusgrader vilket gör att isläget med god marginal bör vara säkert 15 januari. Men kom ihåg att ta med och ta på isdubbar! Håll också utkik efter uppdateringar på vår webb för det fall väderprognos och isläge förändras.

Under premiärdagen kommer Sportfiskarna att finnas på plats vid Mellansjön. Här bjuder vi på grillad korv och säljer fiskekort på plats, du som är nybörjare kan även få fisketips.

Den som fångar första fisken i Mellansjön får ett litet pris!

Vill man köpa fiskekort i förväg gör du det enklast online på: Fiskekort.se. Man kan även från och med söndag 15 januari köpa fiskekort på OKQ8 Gustavsberg.

OBS! Nytt för 2017 är vi har satt all fisk inför isfisket i Mellansjön. Det är fortsatt tillåtet att fiska i Kvarnsjön under isfisket men det är betydligt mer fisk i Mellansjön. Fiskekortet kostar 150 kronor och ger rätt till fångst av tre regnbågar.

Fisketips:
Regnbågen gillar exempelvis en färgstark mormyska agnad med en liten bit räka och/eller maggot. Vanliga rödingblänken fungerar också bra. Man kan även meta med ett lätt flöte och en bit räka. Tänk på att inte ha för tunn lina då fisken kan vara både stor och stark, nylonlina runt 0,25 rekommenderas. Lämna inte heller ditt pimpelspö obevakat då det lätt kan dras ner i sjön!

Hitta till sjöarna:
Sjöarna ligger vid Malma Kvarn, cirka 50 minuters körning från Stockholm city på Värmdöleden/väg 222, mot Stavsnäs. Svänger höger mot Malma efter Strömma/Didriksdal och kör 2,8 km till en trevägskorsning, ta sedan vänster mot Malmakvarn. Kör sedan 2,5 km fram till Mellansjön på vänster sida. Efter uppförsbacken vid Mellansjön finns en parkering på höger sida.

Klicka här för mer info om fisket i Mellansjön och Kvarnsjön med bland annat djupkartor.

Kategorier: Fiske i Stockholm, Fiske | Taggar: fiskekort.se, issäkerhet |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv