Ut och fiska i höst

familjefiske-mellans...Foto: Sportfiskarna / Hösten är en härlig tid för fiske. Många fiskar nappar bättre när vattnet kyls ned.

Hösten är en av de bästa tiderna på året att fiska ett flertal arter. Vi ger dig tips på hur du fiskar bland annat gädda, lake, regnbåge, abborre och havsöring.

Sportfiskarna har genom åren producerat mängder av fisketips. Vi har nu gjort en liten sammanställning med länkar till olika fisketips med inriktning på höstfiske. 

Höstgädda

oscar_m_pike_deadbai...
Foto: Oscar Trowald
Gäddfiske är idag närmast otroligt populärt och intresset verkar även bara öka. I södra delen av landet är hösten den förmodligen allra bästa tiden att fiska gädda. Höstgäddan går att både spinnfiska, trolla och meta med olika metoder och tekniker.

Esbjörn Möllerström tipsar om höstgädda på mete och trolling.

Oscar Trowald tipsar om driftmete efter gädda.

Oscar Trowald tipsar om deadbaitmete efter gädda.

Abborre

hostabborre-emma-and...
Foto: Tobias Ekvall
Vår vanligaste fisk utgör grunden för mycket av vårt fiske landet runt. Spinnfiske med jigg är en bra metod för att fånga de randiga på hösten.
Läs Emma Anderssons hösttips för jiggfiske efter abborre här.

En annan metod som fungerar väldigt bra för höstabborren är fiske med dropshot. Läs Linnea Lönns bästa tips för dropshot här.

Lake

kristoffer_lake_foto...Foto: Joakim Åberg
Laken är en art som gillar kallt vatten. Laken kan man pilka eller bottenmeta efter. Kristoffer Ottosson är en passionerad lakfiskare som gärna fiskar efter lake i Göta älv. Läs Kristoffers tips här.

Regnbåge
regnbaagsbild-800
Foto: Sportfiskarna
Regnbåge är en av våra allra mest populära fiskar som fiskas runtom i hela landet i olika utplanteringsvatten. Vi tipsar här om flera olika sätt att fiska regnbåge, med spinn, mete och fluga.

Höstregnbåge på mete och spinn.

Regnbåge på fluga med John Kärki.

Havsfiske i Öresund
rodspotta-oresund-st...Foto: Storfiskregistret
Senhösten och förvintern är bra fisketid i Öresund. Här finns chans på många olika arter och fisket kan både bedrivas som så kallat pillemete efter plattfisk från land i exempelvis hamnar eller så åker man ut på en spännande fisketur med turbåt, där en mångfald av arter kan fångas. Läs mer här.

Havsöring
john_k_m_oring_foto_...Foto: Manni Svensson
I de delar av landet där det är tillåtet att fiska havsöring året runt, på ostkusten och runt Öland och Gotland blir fisket nu bara bättre och bättre med sjunkande vattentemperatur i havet. Havsöringen går att fånga med både spinn och fluga. John Kärki tipsar här om flugfiske efter de silverblanka när vattnet blivit riktigt kallt.

Till sist: nyisfiske efter röding

roding_isfiske_800Foto: Sportfiskarna
Längst i norr är det förhoppningsvis inte långt borta att man kan komma ut på de första pimpelisarna framåt november. Tänker man bara på issäkerheten och förbereder sig rätt kan man ha ett fantastiskt fiske efter vår kanske allra vackraste fisk. Läs rödingtips här.

Kategorier: Fiske, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv