Åter succé för havsfiskelägret i Lysekil

Lysekils-havsfiskelä...
Foto: Lysekils Sportfiskeklubb

Varje år arrangeras olika fiskeläger runtom i landet, ett av sommarlovets mest populära och anrika arrangemang är Lysekils Sportfiskeklubbs havsfiskeläger.

Under fem fullspäckade dagar får ungdomar följa med ut på havsfiskeäventyr i Smögens- och Gullmarns fantastiska natur. Trots hårda vindar nu senast har lägeransvarige Alexander Bergqvist tillsammans med ledare från klubben lett ungdomarna till fiskeminnesvärda upplevelser.

Denna sommar blev det kustfiske och turbåtsfiske med båten Wendla genom Smögens fisketurer. Småbåtsfisket fick tyvärr ställas in på grund av allt för besvärliga vindar i området just denna vecka. Detta var dock inget som drog ned på stämningen hos deltagarna, alla var lika förväntansfulla ändå och inte blev det mindre fisk för det. Allt från makrill, gråsej, torsk till lerskädda och blågylta fångades. Under lägret hölls också en artkamp, där vinnaren lyckades fånga hela 10 olika arter. Bra jobbat! 

-Vi fick väldigt mycket beröm och positiv respons för lägret och det är ju alltid kul och det ger ju drivkraften att fortsätta med detta för ungdomarnas och klubben skull. Vi som ordnar med lägret är helt ideella och tar inget betalt och avsätter tid varje sommar från semestern, så då blir det ändå ett härligt bränsle när deltagarna varit så nöjda. Lysekils sportfiskeklubb tackar åter för samarbetet med Sportfiskarna och hoppas på ett kommande läger även nästa år, kommenterar Alexander Bergqvist, lägeransvarig.

Återstående läger i år:

Abu Garcias gäddläger i Blekinge

Helsingborgsbåtarnas fiskeläger

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Förening, Region Väst, Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv