Lyckad flugfiskedejt vid Säveåns strand

flugfisketraff_savea...

Här vältrar sig hugade flugfiskare i årets produktnyheter. Den lilla flugfiske-mässan i Kåhög fyller tjugo år. Foto: Mathias Arnham

Flugfisketräffen i Kåhög, två mil norr om Göteborg är det traditionsenliga startskottet för flugfiskesäsongen i Säveån. Leverantörer demar produktnyheter och besökarna snackar flugfiske högt och lågt.

SMHI bjöd på dyster prognos och det såg först ut att bli en mycket blöt tillställning. Men mellan regnskurarna kan ytterligare en flugfisketräff genomföras. Stundtals under blå himmel.
– Det är första året som Sportfiskarna tillsammans med Säveåns Flugfiskesällskap arrangerar den här minimässan. Håkan Norlin från Guideline som har koll på historiken säger att det här är tjugonde gången flugfisketräffen genomförs. Här på samma plats, vid den klassiska laxsträckan i Kåhög, berättar Michael Seeberg från Sportfiskarna.

Det ryker ur en klotgrill, fladdrar i några beachflags och runt partytälten diskuteras allt från kasttekniker och skagit-linor till klumpar, taperingar och flugmönster. Nere vid strandkanten får besökarna chansen att bekanta sig med produktnyheter från utställarna - Hardy, Guideline, Nam och LOC Waders.

– Det känns i luften att vi saknat den här typen av träffar. Behovet av att ses och diskutera flugfiskeintresset med likasinnade är kännbart. Mycket prat om flugor och prylar men den största snackisen är nog ändå Alingsås energis torrläggning av Säveån. Man är orolig över hur det ska påverka fiskbeståndet, fullföljer Michael.

När sista tältet packas ihop har ett femtiotal glada flugfiskare fått träffas och umgås. Restriktioner och isolering är ett minne blott och snart tas första Säveålaxen.

Kategorier: Region Väst | Taggar: Säveån, Flugfiske, Mässa |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv