Elis vann tävlingen #fiskesommar

vinnare-fiskesommar-...

Elis Wessmark (@eliswessmark) var den som enligt Sportfiskarnas jury bäst lyckades dokumentera sin fiskesommar och hur han lärt någon att fiska.

Elis, hur har din fiskesommar varit?
Sommaren har inneburit mycket fiske med barnen, döttrarna Emmi och Elly. Båda två samlar på Sportfiskarnas fiskemärken så det har blivit lite extra fokus på de arter som ingår där. Vi har metat mycket, olika varianter av både bottenmete och flötmete. Mestadels sutare, braxen, sarv och andra arter som är enkla att få kontakt med.
Några arter har barnen bockat av under sommaren och några planeras det för inför hösten. Närmast på tur står väl karp och efter det lake, sedan är båda sugna på att fånga lite gäddor så givetvis kommer det även att bli lite gäddfiske.
Vi har även hunnit med lite kvällstrollingspass efter gös samt att spinnfiska regnbåge. Elly tog sina första fiskar i båda arterna och att få vara med och uppleva den glädjen är helt obetalbart.

Vad ska du köpa för pengarna du nu vunnit från dogger.se?
Priset kommer bla användas till att utrusta barnen med egna spinnspön, pannlampor till kommande lakefiske i höst samt lite annat smått och gott.

Fiskeguidningen som även den ingick i priset, har du några tankar om den?
Guidningen har jag inte bestämt ännu men det skulle vara väldigt kul att testa något fiske som jag inte gör så ofta.


Sommaren 2021 genomförde Sportfiskarna tävlingen #fiskesommar. Upplägget var enkelt, ta med en kompis, syster, barn, granne eller vem som helst som inte är lika erfaren som dig själv och lär den personen att fiska. Visa upp vad ni gör tillsammans under taggen #fiskesommar på Instagram. Av de tio bidrag med flest antal reaktioner valde sen en jury från Sportfiskarna ut det vinnande bidraget. Under sommaren så har flera hundra olika inlägg postats på Instagram under taggen #fiskesommar.

2021 är Friluftslivets år och självklart är sportfisket med på satsningen. Målet är att få så många som möjligt att prova på och bli ännu mer intresserade av sportfiske och friluftsliv. Tävlingen var en del av detta och genom att ta med någon ut på fiske så har alla deltagarna hjälpt oss att nå vårt mål: Att så många som möjligt ska få reda på det vi redan vet, att sportfiske är det roligaste som finns.

Luften_ar_fri-logo-8...

Kategorier: Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv