Premiär för båtfiske i Mellansjön

mellansjon-rainbowtr...
Foto: Bengt Olsson / Det är full fart på regnbågarna nu i Mellansjön!

Förutsättningarna är nu goda för ett spännande påskfiske i Mellansjön. Sjön är full med både regnbåge och röding och vårvädret sätter fart på fisken. De fem båtarna hyrs via ICA Maxi Stormarknad på Värmdö.

ICA Maxi Stormarknad som har öppet kl 08-22 ligger på Afrodites v. 6 i direkt anslutning till rondellen på Värmdöleden väg 222 vid Gustavsberg. Uthyrningen av båtarna sker i förbutiken på ICA Maxi. Här säljs även fiskekort till Mellansjön. Klicka här för karta till ICA MAXI.

Fiskekort kan även enkelt köpas på: fiskekort.se

roye-mellansjon1-800
Foto: Bengt Olsson / I sjön finns nu även fina rödingar som kan nappa på både drag och fluga.

Fisketips:
I Mellansjön kan man fiska regnbåge med alla sportfiskemetoder. I sjön finns nu både regnbåge som gått länge i sjön samt nyinsatt röding och regnbåge. Det rapporteras att regnbågarna har börjat vaka efter nykläckta fjädermyggor.
Effektiva fiskemetoder är exempelvis flugfiske, spinnfiske med små skeddrag och flötmete med räka.
Tips för flugfiskaren är att fiska med små boobyflugor, mörka nymfer eller Wolly bugger. Börjar fisken vaka efter fjädermygg finns möjlighet till ett mycket spännande fiske med små torrflugor.
Tips för spinnfiskaren är att fiska med små beten och variera inspinningshastigheten. Och tänk på att det inte får gå för fort när vattnet fortfarande är kallt!

Baglimit i Mellansjön är tre fiskar/fiskekort. Får man full pott och vill fiska mer får man alltså köpa ett nytt kort.

Mellansjön passar perfekt till en familjeutflykt då man kan grilla korv vid en eldstad och även gå på spännande promenader runt sjöns vilda och klippiga skogar. Det finns även utmärkta möjligheter att landfiska.

Ta med skräpet hem!
Sportfiskarna ber även alla våra gästande fiskare att ta med allt skräp hem. Släng inte fimpar i sjön då fiskarna kan äta dem. Handskas även varsamt med båtar och åror då dessa nu är fixade inför säsongen och förhoppningsvis ska ge många fiskare möjlighet till spännande fisketurer framöver.

Läs mer om fisket här: Regnbågsfiske

Läs tidigare nyheter här: 150 kilo röding utplanterat i Mellansjön

Kategorier: Fisketips, Fiske i Stockholm | Taggar: |

Nyhetsarkiv