150 kilo röding utplanterat i Mellansjön

roye-mellansjon-800
Foto: Sportfiskarna

I början av mars gjordes en utplantering av 150 kilo röding i Sportfiskarnas pu&take-sjö på Värmdö. Rödingarna ska ligga i vikter runt 7–9 hekto. Sjön är öppen för fiske och i och med tidigare utsättningar av regnbåge som gjordes under hösten 2019 finns det nu gott om fisk i sjön. På grund av den rekordmilda vintern öppnades sjön heller aldrig för isfiske denna säsong vilket gör att uttaget av fisk varit minimalt i vinter.

Fisketips röding och regnbåge
Röding är en utpräglad kallvattensfisk så det finns goda chanser att fånga röding redan under tidigt vårfiske. Fiskemetoder som bör fungera nu för både röding och regnbåge är flugfiske eller bombardafiske med streamers och nymfer, flötmete med maggot, mask och/eller räka samt spinnfiske med små skeddrag eller andra mindre spinnbeten. Längre fram på våren när solen värmer upp vattnet mer kommer det att bli mer fart på fisket, särskilt då det börjar kläcka fjädermygg i sjöns vikar. Det brukar normalt innebära en period med mycket spännande torrflugefiske där det gäller att fiska med riktigt små flugor och tunn tafs.

Inga båtar är ännu ilagda så det är landfiske eller fiske från egen flytring som gäller. OBSERVERA att Sportfiskarna inte tar ansvar för hur vädret utvecklar sig från dag till dag. Efter en kall natt kan det ligga is på delar av sjön. Håll koll på väderprognosen, vi återbetalar inte fiskekort om det varit svårt att fiska på grund av tillfällig isläggning. Fisket sker även helt på egen risk.

-Det finns ett flertal platser runt sjön där man framgångsrikt kan fiska från land och vår uppskattning är att det är mycket fisk i sjön. Tänk på att fiska långsamt nu då vattnet är mycket kallt då vattentemperaturen gör att fiskarna är mindre aktiva, berättar Tomas Jonsson på Sportfiskarnas Region Mitt.

Mellansjön ligger ute vid Malma Kvarn på Värmdö. Klicka här för karta.

I sjön är alla sportfiskemetoder tillåtna. Mer om fisket hittar du här.

Fiskekort säljs via: Fiskekort.se

Kategorier: Fisketips, Fiske i Stockholm | Taggar: |

Nyhetsarkiv