Succé för tävlingen Nyårsgäddan - 9000 kr skänks till Sportfiskarna

1a-Bjorn-Uddman-800
Foto: Oskar Erlandsson / Tävlingens längsta fisk fångades av Björn Uddman.

Tävlingen Nyårsgäddan som arrangerades av Fishingday, fiskeguide i Västervik, lockade hela 22 båtteam vilket resulterade i att 9000 kr från startavgifter och bidrag skänktes till förbundets verksamhet.

På självaste nyårsafton arrangerade Fishingday, fiskeguiden i Västervik, fisketävlingen Nyårsgäddan för sjunde året i rad. Tävlingen är en rolig och avslappnad träff där antalet juniorer och tjejer, som ofta är underrepresenterade i branschen ökar bland de som deltar. Vädret var gynnsamt med hela 9 °C och soligt väder även om vindarna tidvis var hårda. För andra året i rad blev tävlingen fullbokad, vilket innebär 62 betalande gäddfiskare fördelat på 22 båtar, två team lämnade båten på land och valde att landfiska vilket de gjorde med framgång. Vi följer Sportfiskarnas regler för gäddfiske och vi har valt att sätta en maxgräns för att arrangemanget inte ska bli för stort säger initiativtagaren Johan Skoglund. Fisket var bra och flera stora gäddor fångades men mest var det kul att så många fick fisk, säger Johan. Vinnare av årets träff blev Björn Uddman med en präktig gädda på 106 cm, den näst största i tävlingens sjuåriga historia.

Alla startavgifter och bidrag går oavkortat till Sportfiskarna som stöd till deras viktiga insatser för fisken och fisket.

-Priserna i tävlingen kommer från branschföretag som varje år hör av sig och vill bidra med priser vilket vi givetvis är mycket tacksamma för. Vinnaren detta år fick bland annat en jubileumsrulle från Sportfiskarna. Vi får se vad det blir nästa år för då kör vi Nyårsgäddan igen, avslutar Johan.

Nyarsgaddan-prispall...
Foto: Johan Skoglund / Topp tre på tävlingen.

Resultatlista Topp 5:

1. Björn Uddman 106cm

2. Hasse Johansson 95cm

3. Janne Gustafsson 85cm

4. Oskar Erlandsson 82cm

5. Jocke Hjalmarsson 78cm

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv