SverigeGäddan bidrog med 26.800 kr till ungdomsverksamhet

Kim-Sahlstrom-800
Foto: Patrik Rosendahl / Kim Sahlström, en av  initiativtagararna till SverigeGäddan.

Den landsomfattande fisketävlingen SverigeGäddan bidrog nyligen med 26.800 kr till Sportfiskarnas ungdomsverksamhet genom att skänka alla anmälningsavgifter till förbundet.

Lördagen den 19 oktober avgjordes tredje upplagan av SverigeGäddan. Antalet anmälda team uppgick till hela 134 vilket är nytt rekord för tävlingen.

Ett enkelt upplägg:
SverigeGäddan är en tävling för alla, den hålls i hela Sverige och alla kan vara med att delta oavsett förutsättningar, ett startnummer skickas ut på morgonen innan tävlingens start och sedan är det bara köra igång. Initiativet till SverigeGäddan togs 2018 av Kim Sahlström och hans kompisar Patrik Rosendahl och Linus Bjersgård. Anmälningsavgiften som lagen betalar in för att delta har hittills varit 200 kr och dessa går oavkortat till Sportfiskarna och till deras ungdomsverksamhet. Bland annat går över 40.000 kr  från SverigeGäddan till att bekosta ungdomsledarutbildningar runt om i Sverige 2019-2020.

Segrare i den senaste tävlingen blev Team No Name före Team 7H Fishing med Team Nemas Problemas på tredje plats och dagens längsta fisk fångades av Gustav Lidberg på 116 cm med en vikt av 9.8 kg. Priser som skänkts av tävlingens sponsorer är för närvarande på väg ut till vinnarna.

Vi hoppas det blir fler lag som anmäler sig till våren hälsar Kim!

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv