Göteborren – Sveriges största street-tävling någonsin

goteborren-2019
Foto: Markus Lundgren

Hela 240 deltagare mötte upp Sportfiskarna på den tredje upplagan av spinnfisketävlingen Göteborren i centrala Göteborg. Aldrig tidigare har så många deltagit i ett svenskt streetfiske-event.

Från 105 till 170 till 240 deltagare på tre år. Göteborren har vuxit snabbt sedan starten 2017. Och det är inte längre enbart en lokal angelägenhet. Deltagare hade under tävlingsdagen anlänt från Malmö, Målilla, Grums, Lidköping och mångtalet orter därtill. Massor av fiskesugna göteborgare anslöt trots en väderprognos som lovade tungt regn och rusk.  Den stora folksamlingen och den prestigelösa blandningen av tävling och event skapade ett härligt sorl nere vid Göteborgs inre kanalsystem.
Och fisket då? Nja. Dagen bjöd på det tuffaste fisket som går att tänka sig. Enbart två tävlande lyckades få till ett fullt startkort med en sammanlängd längd på tre återutsatta abborrar. André Hellgren vann på 79 cm och ingick också i det segrande teamet tillsammans med tredjeplatstagaren Harald Olivegren. Tvåa kom rutinerade tävlingsfiskaren Billy Affelin.
I juniorklassen kämpade våra yngsta väldigt hårt i tröga kanaler. Duktige Axel Hulthen vann på en inmätt fisk. Längsta abborre vanns av Kai Silvennoinen. Längst fisk i tävlingen blev en gädda på 63 cm fångad av Emanuel Carlsson.


- Det känns otroligt roligt att möta upp alla positiva deltagare från så många hörn med så olika erfarenhet av fiske. Och att se att så många är medlemmar. Göteborren har vuxit fram till att bli det verkligt stora sportfiskeventet i Västsverige, vi är nästan lite tagna av det påtagligt stora deltagarantalet i år, sammanfattar Sportfiskarna regionchef i Väst Markus Lundgren.
Sportfiskarna vill rikta ett gigantiskt tack till alla härliga deltagare som kom trots tuffa väderprognoser och som humöret uppe på en sådan fanatisk nivå trots ett riktigt surt fiske. Förbundet riktar också ett stort tack till tävlingens huvudsponsor Gunki, som för ett gäng år sedan också introducerade street-tävlingar i Göteborg. Ett varmt tack går även till El-Ge Sportfiske, Strömvalls Sportfiske och Tajtlajn som sponsrar tävlingen om som har pushat hårt för den i sina kanaler.
Göteborren är tillbaka med full kraft 2020!

Resultatlista Göteborren 2019
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv