Lyckat ungdomsprojekt om havsmiljön i Öresund

fiske_o_marint_liv_o...
Foto: Mats Alm / Under träffarna har ungdomarna bland annat fått prova på pillemete efter plattfisk i Öresund.
Sportfiskarna har under våren medverkat i aktiviteten Fiske och marint liv i Öresund där ungdomar fått lära sig mer om fiske och marin miljö.

Ungdomsprojektet syftar till att visa ungdomarna flera sidor av det marina livet i Öresund. Under våren har ungdomarna fått träffa yrkesfiskare, lyssnat på föredrag om aktuell forskning inom yrkesfiske, fiskat från turbåt och lärt sig mer om fiskarter och havsmiljön i Öresund.

Nu senast samlades ett tjugotal ungdomar en junikväll vid Norra hamnen i Helsingborg för att åka ut med forskningsbåten Sabella och undersöka Öresunds havsbotten. Kvällsturen på sundet var vårens sista träff för ungdomsprojektet Fiske och marint liv i Öresund.

Genom projektet har ungdomarna både lärt sig mer om den marina miljön och träffat nya kompisar som också gillar marinbiologi, hav och fiske. Aktiviteten som har arrangerats av pedagogerna Mats Alm och Kristin Johansson har riktat sig till ungdomar i åldern 12–25 år och genomförts under våren i samarbete med Sportfiskarna region Syd med stöd av Leader Skåne nordväst med Öresund och Europeiska havs- och fiskerifonden.

Kategorier: Ungdom, Fiske i Malmö, Miljö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv