Missa inte DM i Abborre i Dalarna!


08abbarn_2017_anssis...
Foto: Robin Hall / Abborrfiske är hett och nu kommer den första DM-tävlingen i grenen!
Den 20:e juli hålls den första och därmed historiska DM-tävlingen i grenen Abborre. Smedjebackens Trollingklubb anordnar då tillsammans med Barkensjöarnas FVOF DM i Abborre.

Sportfiskarna har som ambition att starta upp grenen Abborre och få till DM-arrangemang i alla distrikt där man då kvalar till ett kommande SM i Abborre året därpå. Därför är det extra roligt att Dalarna nu blir först ut med ett DM. Men då prognosen är att det möjligen kommer att hållas några få DM till under året blir det med största sannolikhet inte något SM i grenen 2020 då det behövs fler DM-tävlingar med kval för att göra ett SM-arrangemang meningsfullt.

-Sportfiskarna uppmanar alla abborrfrälsta medlemmar att ta chansen att delta i en rolig, avslappnad och modern fisketävling efter vår vanligaste och mesta sportfisk. Vi hoppas på fler DM-arrangemang och på sikt även SM i Abborre, säger Michael Molander, Sportfiskarnas tävlingsansvarige.

DM i Abborre öppet för alla medlemmar: VÄLKOMNA!
DM i Abborre i Dalarna är alltså öppet för alla medlemmar i förbundet. Man behöver således inte bo i distriktet i Dalarna för att få delta och tävla om äran och DM-medaljerna. Tävlingen genomförs med lagfiske från båt med artificiella beten och längdmätning mot måttbräda där man räknar de fem längsta abborrarna och kör Catch&Release. Se fullständiga regler här: INBJUDAN.

Datum och tävlingstid: 2019-07-20, 09:00 – 17:00, start & mål vid hamnen i Smedjebacken.
Sista anmälningsdag 2019-07-14 via mejl med lagnamn till: smbtrolling@gmail.com
VÄLKOMNA!

Vill din förening anordna ett DM i Abborre? Kontakta:
Michael Molander, tävlingsansvarig, 08-410 80 605, tavling@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Tävlingsfiske, Förening, Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv