Politiker besökte gäddfabrik

kyrksjon_mju_800
Foto: Emma Lindgren / Engagerade politiker från miljö- och jordbruksutskott och tar del av Kyrksjöns biologiska mångfald.
Ett antal politiker från miljö- och jordbruksutskottet besökte 16 maj gäddfabriken Kyrksjön för att på plats få en fördjupad insyn i praktisk fiskevård.

Sportfiskarna besökte tidigare i vår miljö- och jordbruksutskottet för att diskutera miljö- och fiskefrågor. Sportfiskarna passade då på att bjuda in alla utskottets ledamöter till en exkursion till gäddfabriken Kyrksjön för att fördjupa diskussionen om fiskevård.

På plats vid våtmarken i strålande sol fick politikerna träffa en mycket engagerad markägare som starkt bidragit till projektets genomförande, lyssna på Sportfiskarnas biologer och ta del av våtmarkens mångfald och fungerande ekosystemstjänster genom att bland annat studera gäddyngel, fåglar och vatteninsekter.

- Vi hade mycket bra diskussioner vid Kyrksjön med engagerade politiker varav en ledamot, Magnus Manhammar (S) även har skrivit en särskild motion om att det behövs mer pengar till gäddfabriker, berättar Sten Frohm.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö | Taggar: gäddfabrik |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv