Miljöministern träffade Sportfiskarna

Isabella-Lovin-Gota-...
Foto: Sportfiskarna / Miljöminister Isabella Lövin tillsammans med Sportfiskarnas Matilda Lundh Åkervall, Niclas Åberg och Markus Lundgren.
Under onsdagen träffade miljöminister Isabella Lövin Sportfiskarna och pratade bland annat havsöring och skydd av marina miljöer.

Miljöminister Isabella Lövin (MP) var under onsdagen i Göteborg och passade på att träffa Sportfiskarna för att prata havsöring och praktiska naturvårdsåtgärder, en av Sportfiskarnas expertkunskaper. Med på exkursionen var också Karin Pleijel (MP), kommunalråd i Göteborg, som med Sportfiskarna som guide testade på det populära öringfisket i Göta älvs mynningsområde. Den allvarliga situationen för flera av de svenska torskbestånden, Sportfiskarnas praktiska arbete med våtmarker och vattendragsrestaureringar samt regeringens satsning på vattenmiljön och marina skyddade områden var andra samtalsämnen.

–Efter flera decenniers överfiske råder det stor brist på rovfisk i våra havsområden och jag hoppas att regeringen tar till sig våra synpunkter gällande en nödvändig utflyttning av trålgränsen, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren.

Sportfiskarna deltog också tidigare under dagen när miljöministern besökte det planerade naturreservatet Stora Amundö och Billdals skärgård som har ett av de största sammanhängande områdena med ålgräsängar i Göteborgs kustområde. Ålgräsängar hör till de mest värdefulla ekosystemen på jorden och är mycket viktiga livsmiljöer för bland annat havsöring och torsk. Fokus på diskussionerna låg på det stora behovet av ökat skydd av marina miljöer.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Göteborg, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv