Många Skolbäckar i Göteborg!

SkolbäckenLOW-44

Sportfiskarna Region Väst kan se tillbaka på ett superfint Skolbäcken-år i Göteborg. Närmare 500 barn har gjort vatten- och fiskevårdsinsatser tillsammans med Sportfiskarna i åtta olika vattendrag.

Sportfiskarnas skol- och fiskevårdsprojekt Skolbäcken där barn på skoltid får hjälpa fisken på traven i deras hemmiljöer är inne på sitt tredje och mest framgångsrika år. Totalt har förbundet tagit ut närmare 5 000 barn i 19 olika kommuner landet runt under 2018.

I Göteborg har regionkontoret med stöd från Göteborgs park- och naturförvaltning jobbat hårt med projektet under början av året och under hösten. Från isen lades inledningsvis en stor mängd risvasar i Sisjön, där barnen gjorde ett hårt arbete med att släpa ris och binda vaser till stöd för olika fiskarters reproduktion i sjön.

Under de senaste veckorna har kontoret arbetat intensivt på fler platser runt om i Göteborgs stad. Tillsammans med eleverna har det byggts sju stycken lekbottnar för öring och flera vandringshinder har trösklats bort. I södra Göteborg har insatser gjorts i Haga å, Krogabäcken och Otterbäcken. På Hisingen har insatser gjorts i Låssbybäcken och Hinnebäcken. I Angered har barnen underlättat för fiskens vandring i Mölnebäcken och Lärjeån. Barnen har fått ”upptäcka” en lång rad arter via elfiske i samtliga vattendrag!

- En av de största sammantagna behållningarna från alla Skolbäcken-aktiviteter har varit att kunna få vara med och medvetandegöra att även den minsta bäck innehåller en öringstam. För många av barnen har det varit en sensation att det lever öring och andra arter i den lilla bäck som rinner i närheten av deras skolgård, sammanfattar Dan Calderon som ansvarat i fält för en stor del av regionkontorets Skolbäcken-insatser.

Kategorier: Ungdom, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv