Sportfiskarna rekordsatsar på Höstlovet

hostlovsfiske_orlang...
Foto: Sportfiskarna / Kom och fiska med oss!
Snart väntar höstlovet. Sportfiskarna gör i år en rekordstor satsning med 47 fiskedagar för skollediga barn och ungdomar på 25 olika platser runt om i landet.

Höstlovet är en perfekt tid för fiske och friluftsliv. Är vädret rätt kan senhösten ge svåröverträffade förutsättningar för natursköna fiskeupplevelser. Sportfiskarna satsar vidare på att göra sitt årliga nationella höstlovfiske större för varje år. Detta höstlov slås nya rekord med 47 fiskedagar på 25 platser i 21 olika kommuner. Regionkontor, distrikt och klubbar gör en gemensam satsning för att uppemot 2 000 barn och unga ska få prova på fiske och friluftsliv.

I år arrangeras höstlovsfiske på flera nya orter där vi inte varit på plats tidigare: Bromölla, Örkelljunga, Eksjö, Nässjö, Vetlanda och Visby. Sportfiskarna Kronoberg och Sportfiskarna Skåne fortsätter med sina uppskattade och välbesökta arrangemang. Lite längre upp i landet blir det aktiviteter i Timrå, Falun och Örnsköldsvik. På några platser arrangerar kontoren också arrangemang för grupper av barn i behov av särskilt stöd.

Självklart är alla arrangemang kostnadsfria för deltagarna. Vid aktiviteterna finns fiskeutrustning att låna och bete finns till alla. På de allra flesta ställen bjuds det också på mat. Sportfiskarna ger också alla barn och familjer en förmånlig chans att bli gratis prova-på-medlemmar på plats.

- Våra höstlovsarrangemang ska vara en välkomnade famn för alla skollediga barn. Det brukar bli en varm blandning av barnfamiljer, ungdomar och fritidsgrupper. Alla är välkomna, sammanfattar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald.

Läs hela programmet med alla aktiviteter här.

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv