Sportfiskarna träffade Isabella Lövin

Isabella_L_800
Foto: Markus Lundgren / Isabella Lövin besökte Sportfiskarnas fältstation med exempel på ungdomsverksamhet i marin miljö.
Nyligen träffade Sportfiskarna vice statsminister Isabella Lövin i Lysekil under hennes besök på Västkusten med fokus på havsmiljö.

Lövin besökte västkusten för att bland annat uppdatera sig på frågor rörande strandstädning, forskning och marin pedagogik. Utöver besök hos bland annat Havets hus och Havsfiskelaboratoriet i Lysekil, samt Göteborgs universitets marina forskningsstation i Fiskebäckskil, var Sportfiskarna ombedda att vara på plats med en fältstation. Kopplat till enskilda punktinsatser vid arrangemang på västkusten har Sportfiskarna börjat arbeta med frågor som marin pedagogik. I Lysekil kunde en intresserad allmänhet prova på fiske och ställa frågor om havsmiljön.

Ett område där regeringen under den senaste mandatperioden skjutit till mycket pengar är på vattensidan, inte minst vad gäller exempelvis vattendrags- och våtmarksrestaureringar. Med tanke på Sportfiskarnas expertkompetens och mycket omfattande praktiska arbete landet runt vad gäller just detta område blev detta ett viktigt diskussionsämne i Lysekil. Sverige befinner sig fortfarande i ett åtgärdsunderskott vad gäller praktiska naturvårdsåtgärder i vatten och då är det viktigt att regeringen fortsatt skjuter till finansiering.

Som författare till den banbrytande boken om överfisket i havet "Tyst hav" (för vilken Lövin 2008 tilldelades Sportfiskarnas högsta förtjänsttecken i guld på kongressen) och genom sitt tidigare uppdrag som vice ordförande i EU-parlamentets fiskeutskott har Isabella Lövin precis som Sportfiskarna också ett mycket stort intresse för hållbart fiske och återkomsten av starka rovfiskbestånd i Östersjön och på västkusten, något som också diskuterades.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv