Kanonmete på Sportfiskekortet

sutare_mortsjon_800
Foto: Storfiskregistret / Sutare på 3.720 kg från Mörtsjön i Täby fångad av Mikael Johansson, Norrtälje.
I sommarvärmen är mete en av de effektivaste och roligaste metoderna. Sportfiskekort erbjuder fiske på mängder av bra metesjöar.

Några bra metetips för Sportfiskekortets sjöar är exempelvis att meta sutare och karp i välkända Mörtsjön vid Täby, eller i Långsjön vid Älvsjö, eller på stor karp i den relativt okända Kärrsjön. I grunda och vegetationsrika Dammtorpssjön finns chans att få karp, sutare, ruda och sarv. I den artrika Lillsjön vid Bromma kan man ha ett roligt mängdfiske efter mindre braxen och i princip i alla sjöar finns gott om mört och abborre som möjliggör ett roligt familjefiske. Just för ett barnvänligt familjefiske är Kyrksjön i Bromma perfekt då det finns massor av otroligt vackra och nappvilliga små rudor. Bra metoder för mete är vanligt flötmete eller den så kallade ”lyftmetoden”, (se grafik nedan) eller bottenmete med så kallad feeder. Bra bete på kroken är exempelvis maggot, mask eller majs. Observera att all karp ska återutsättas.

lyftackel_800
Grafik: Bengt Olsson / Så funkar lyftmetoden med vilken man "ankrar" flötet och märker nappet på att flötet lyfts.Bra metod för sutare.

Om Sportfiskekortet:
Fiskekortet ger rätt till fiske på ett 40-tal vatten i Stockholmsregionen. Fiska allt från gädda, gös och abborre till karp, sutare och regnbåge. Sportfiskekortet ger dig fantastiska möjligheter till ett bra, stadsnära fiske för ett mycket billigt pris. En lista över alla sjöar som ingår med info om arter, kartor mm hittar du här: www.sportfiskarna.se/Sportfiskekortet

Kategorier: Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv