Succé för Fiskelov i Stockholm

herr_sutare_800
Foto: Malin Kjellin / Ungdomsledaren Zelma Palomäki French och lycklig deltagare med praktfull sutare.
27 juli avslutades aktiviteten Fiskelov som erbjöd gratis prova-på-fiske för sommarlovslediga barn och unga runt huvudstaden.

-Tillsammans med mina fantastiska ungdomsledare har vi åkt runt i några av Stockholms kommuner och arrangerat sommarlovsfisken för barn och unga med familjer. Vi har förbrukats 75 burkar mask och 2000 pannkakor och trots det extremt varma vädret dragit massvis av fisk, berättar Malin Kjellin, projektledare för Fiskelov.

bryggfiske_fiskelov_...
Foto: Malin Kjellin

Under Fiskelov har deltagarna fått prova olika typer av mete vid Sundby Gård, Nacka strand, Gustavsberg, Vårby Gård, Hallstavik, Rimbo och Norrtälje. Över 200 barn med familjer har deltagit och har därigenom börjat samla på Sportfiskarnas eftertraktade fiskmärken. Det har fångats mängder med braxen, sutare, sarv och abborre.

abborrpuss_800
Foto: Malin Kjellin

-I Norrtälje råkade vi även få två fridlysta ålar på vårt bottenmete som vi då naturligtvis återutsatte försiktigt. Detta väckte då en lärorik diskussion bland deltagarna om varför vi inte längre kan fiska ål i Sverige. Detta visar hur fiske även kan få att barnen att upptäcka och lära sig viktiga saker om naturen och miljön, avslutar Malin Kjellin.

Fiskelov är en gemensam satsning mellan Sportfiskarna och olika kommuner runt Stockholm.  

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske i Stockholm | Taggar: |

Nyhetsarkiv