Sportfiskarna delar ut 300 000 kr till lokala sportfiskeaktiviteter

ungdomsfiske_trekant...
Foto: Bengt Olsson / Aktivitetsbidraget stöttar verksamhet landet runt där grunden läggs för ett livslångt fiskeintresse.
Sportfiskarna årliga aktivitetsbidrag på 300 000 kr har under maj betalats ut till anslutna klubbar och distrikt. Pengarna förväntas ge mer än 300 fiskedagar och uppemot 5000 fiskande barn runt om i landet.

- Våra klubbars och distrikts arbete med att främja det lokala intresset för fiske och fiskevård är helt ovärderligt för förbundet. Med vårt aktivitetsbidrag vill vi kunna stötta de framåtriktade idéer för praktiska fiskeaktiviteter som finns där ute i kärnan av verksamheten. De möjligheter som härifrån ges för ”prova på” och ”fortsättning” lägger grunden för ett livslångt engagemang för det som döljer sig under ytan, sammanfattar Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm.

Av den totala bidragssumman på 300 000 kr går i år 239 000 kr till barn- och ungdomsaktiviteter, 39 000 kr till kvinnors fiske och 22 000 kr till aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar.

En av de många klubbar som sökte årets bidrag var Grycksbo Fiskeklubb. Eldsjälen Hanna Nordstrand jobbar hårt med att främja barns och tjejers fiskeintresse i Dalarna:

-Med hjälp av aktivitetsbidraget kan vi ha en fiskehelg för bara tjejer. Vi kan också bedriva gratis barnfiske året runt. Tjejhelgen är verkligen en av årets arrangerade höjdpunkter och intresset hos tjejerna är så stort. Vi har också sett intresset växa väldigt hos barnen under året som gått. Och det är fantastiskt roligt att kunna lära ut fisket till dom i så tidig ålder, och förhoppningsvis hjälpt till att ge både dom, och även tjejerna ett intresse för livet.

En kategori av ansökningar som förbundet gärna ser än fler av framöver är aktiviteter riktade mot personer med funktionsnedsättningar. En förening som jobbar aktivt gentemot denna målgrupp är Grängesfirrens Fiskeklubb:

- Sportfiskarnas aktivitetsbidrag ger oss ekonomi till att genomföra ett fiskeläger med övernattning. Personer med intellektuell funktionsnedsättning har oftast svårt att delta i det vanliga föreningsutbudet och friluftsliv hör absolut inte till vanligheterna. Det är en främmande, spännande värld som vi nu kan bjuda in till, sammanfattar klubbens kassör Yvonne Wallin.

Sammanlagt delar förbundet ut 400 000 kr i aktivitetsbidrag 2018. Förutom det ”stora” bidraget på 300 000 delas 100 000 kr ut till klubbaktiviteter under sport- och höstlov.

Klicka här för att läsa hela listan med lokalföreningar som beviljats bidrag.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |

Nyhetsarkiv