Träffa oss på Vattenveckan i Sörmland

flote_800
Foto: Knuts Conny
Mellan 16–27 maj arrangeras Vattenveckan i Sörmland. Under denna period lyfts vattenfrågan och olika event arrangeras i länet. Sportfiskarna kommer givetvis bidra med flera olika aktiviteter.

Bland annat kommer ”prova på fiske” arrangeras i Nyköpings hamn i anslutning till Briggen Tre Kronor som ligger förtöjt under de första dagarna av Vattenveckan. Utrustning samt flytvästar kommer att finnas på plats. Där kommer även personal från Sportfiskarna finnas på plats och prata om vår verksamhet. Stort fokus kommer ligga på vårt åtgärdsarbete med att förbättra levnadsmiljöerna för rovfisken i Östersjön men även ungdomsverksamheten kommer lyftas fram. Lyssna på senaste nytt om gäddfabriker, restaurering av vattenmiljöer och vårat arbete med att ta ut barn och unga på aktiviteter kopplat till fiske.
Under lördagen kommer demonstration av elfiske och information om projektet Fritt Fram! att arrangeras i Näveån i samband med hamnfesten i Nävekvarn.

Schema och hålltider:
16 maj 12.00-20.00: ”Prova på fiske” för allmänhet samt information om Sportfiskarnas verksamhet.  
Plats: Nyköpings hamn.
17 maj 9.00-17.00: Prova på fiske för skolklasser och allmänhet samt information om Sportfiskarnas verksamhet.
Plats: Nyköpings hamn.
17 maj 17.30-19.00: Föredrag om gäddfabriker och restaurering av vattenmiljöer ombord på Tre kronor Briggen som ligger förtöjd i Nyköpings hamn.
OBS! boknings krävs via denna länk.
19 maj 10.00 -12.00 samt 13.00-15.00: Demonstration av elfiske samt information om Sportfiskarnas projekt Fritt fram! – fria vandringsvägar i Näveån och Hedströmmen.
Plats: Grillplatsen alldeles nedströms Pumpfallet i Nävekarn. Klicka här för karta

Vid frågor kontakta:
Rickard Gustafsson, Sportfiskarna, 08-410 806 29
Erik Johansson, Sportfiskarna, 076-222 41 62

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Rovfiskprojekten | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv