Våra aktiviteter på Sportfiskemässan

svenska_gaddor
Foto: Arkiv
På fredag startar Sportfiskemässan i Älvsjö, Sportfiskarna är självklart på plats och erbjuder en rad aktiviteter och möjlighet att ta del av vår omfattande verksamhet.

Du hittar oss i följande montrar:
Sportfiskarna: C03:21, Sportfiskarna Ungdomsmonter: C04:21

Stora scenen
Under helgen går en mängd olika föreläsningar på Stora Scenen. Medarbetare från Sportfiskarna kommer vara på plats och prata om Tonfiskprojektet, streetfiske, historiska gäddor och mycket med! Klicka här för att se schemat för Stora Scenen.

Stötta fiskevården
I vår monter kommer du som vanligt att kunna köpa produkter som bidrar till våra fiskevårdsprojekt. Vi kommer bl.a. sälja produkter Ge fan i våra vatten och våra populära ”gäddgodisar”. All pengar från Ge Fan-projekt går oavkortat till fiskevårdsprojekt. Så kom förbi och kitta upp dig inför fiskesäsongen!

Kongress
I samband med Sportfiskemässan håller Sportfiskarna i år sin kongress. Utöver att välja ny förbundsstyrelse och behandla inkomna motioner från medlemmar, klubbar och distrikt så kommer det bli en hel del spännande samtal och diskussioner rörande sportfiskets framtid i Sverige. Kongressen hålls i Stockholmsmässans lokaler och för mer information om den klickar du här.

Buda på unik sportfiskebåt och bidra till fiskevården
I vår monter kommer du kunna kika på båten som Mojoboats auktionerar ut till förmån för fiskevården. Båtpaketet består av den unika 40 Year Heritage BassTracker utrustad med en Mercury 40hk Fourstroke (Svensk motor), Minn Kota elmotor, Lowrance Hook-3x, Lowrance Elite-7 Ti ekolod och passande Tracker-trailer (ej EU-reggad) samt kapell. Båten tillverkas i begränsat antal exemplar och den här är den enda som finns tillgänglig för försäljning i Sverige. Mojoboats skänker oavkortat all vinst från försäljningen till fiskevårdsprojektet Ge fan i våra vatten (Med ett minsta belopp på 10 000 kr oavsett vad auktionen slutar på). 

Sportfiskeskolan
Under mässan kan alla barn, mellan 7-12 år, gå i sportfiskeskolan och lära sig mer om fiskeknepen som ger mer fisk. Under 60 intensiva minuter får du som deltagare i sportfiskeskolan först lära dig om våra vanligaste sportfiskemetoder och våra vanligaste fiskarter! Du målar sedan din egna wobbler från Abu Garcia och pratar mycket mer fiske. Det blir en perfekt introduktion till sportfiskets härliga värld! Sportfiskeskolan genomförs av elever från SportfiskeAkademin i samarbete med Sportfiskarna. Du som deltar får ett gratis medlemskap i Sportfiskarna resten av året!

Alla som deltar får dessutom en fin presentpåse fylld med beten från Svensk Sportfiskehandel. OBS! Begränsat antal platser. Start varje halvtimme.

Ungdomsmonter
Förutom sportfiskeskolan finns en helt separat ungdomsmonter där alla barn och unga, familjer, föräldrar eller ungdomsledare som vill ta med barn ut på fiske är välkomna att få tips och idéer. Vi har förutom information om klubbar, fiskeläger och aktiviteter för unga en gör-det-själv-hörna med spinnartillverkning och flugbindning. Varmt välkomna att träffa oss som arbetar med ungdomsfiske i hela landet!

Medlemmar får rabatt på entrén
Du som har ett giltig medlemskort  i Sportfiskarna får 40 kronor  i rabatt på inträdet! Ta bara med dit medlemskort och visa upp vid biljettköpet för att få din rabatt. 

Vi ses på mässan!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Ge fan i våra vatten | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv