Didriksons och Sportfiskarna inleder samarbete

Didriksons
Sportfiskare ställer höga krav på utrustning och kläder. Foto: Didriksons

Vatten och fiske är grunden för våra verksamheter. Vi förenas också i ansvaret för vår miljö. Didriksons och Sportfiskarna inleder nu ett samarbete för att tillsammans förbättra förutsättningarna för alla oss som fiskar och för ett bättre fiske.

Sportfiske har vuxit till en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare varje år. I snart hundra år Sportfiskarna varit deras företrädare under mottot friska fiskbestånd i rena vatten.

- Vår verksamhet har vuxit oavbrutet under 15 års tid. Sportfiskarna är idag en av Sveriges största utförare av praktisk fiskevård och naturvårdsåtgärder i vattenmiljö. Vi är nu också den organisation i Sverige som tar ut flest barn och ungdomar i naturen under skoltid. Våra medlemmar och vår personal runt om i landet ställer höga krav på utrustning och kläder. Vi är glada över att inleda ett samarbete med Didriksons som kan möta dessa förväntningar, säger Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Didriksons började tillverka kläder i Grundsund 1913. Precis som då – när plaggen utvecklades tillsammans med yrkesfiskarna i Grundsund – har experthjälp använts för att skapa marknadens bästa fiskekläder. Den nya kollektionen är specialdesignad för de höga krav som den moderna sportfiskaren ställer, med väl genomtänkt funktion och design. Alla produkter i serien har ett unikt formspråk, och kan matchas och mixas som man vill för att passa alla årstider, väderlekar och temperaturer.

- På Didriksons har vi en enkel filosofi: Vi utmanar inte elementen, vi anpassar oss till dem. I över hundra år har vi varit vår grundidé trogen. Att göra funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väderlek. Vi arbetar också konstant för att minska vår miljöpåverkan. Därför minimerar vi användandet av kemikalier, säger nej till giftiga ämnen, och använder så lite vatten, energi och transporter som det bara går i vår produktion, säger Per Odqvist, produkt- och designchef på Didriksons.

Alla medlemmar i Sportfiskarna kommer under våren ges tillfälle att handla produkter ur Didriksons fiskekollektion med 20 % rabatt. Kollektionen kan ses och provas i Sportfiskarnas monter C03:21 under Sportfiskemässan 16 – 18 mars på Stockholmsmässan.

Kategorier: Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv