Hotell i Visby startar kampanj för att rädda gäddan

radda_en_gadda_800
Foto: Lars Vallin / Denna snygga skylt hänger man upp om man vill skippa städning till förmån för fiskevården.
Hotell S:t Clemens i Visby har dragit igång kampanjen ”Rädda en gädda”. Tanken är att samla in pengar till fiskevård för gädda och samtidigt informera om miljöproblemen i Östersjön.

Idén till projektet föddes ur att man på hotellet förde en diskussion om grundvattenproblemet på Gotland. När hotelledningen hörde om Sportfiskarnas arbete med att återställa våtmarker och strandängar för att stärka rovfiskbestånden bestämde man sig för att försöka samla in pengar till mer fiskevård. När hotellgäster stannar flera nätter på hotellet kan de välja att skippa städning och då donera kostnaden för detta till ”Rädda en gädda”. Hotellgästerna får även information om Sportfiskarnas fiskevårdsarbete och möjlighet att donera mer pengar till fler gäddfabriker.

- Hotell S:t Clemens initiativ är väldigt positivt för Sportfiskarnas arbete, både det ekonomiska bidraget men även att man informerar om miljöproblemen i Östersjön, kommenterar Lars Vallin, projektledare på Sportfiskarnas regionkontor i Visby.

Som en inledning till projektet bjuds företag in på frukost där de informeras om hotellets miljöengagemang så att de därför ska boka in sina gäster på S:t Clemens. Man arbetar även för att sprida konceptet till andra hotell. Hotell S:t Clemens, som är Gotlands första Svanen-certifierade hotell, har som målsättning att ständigt bli bättre och minska påverkan på miljön.

Hotellgästerna på Hotell S:t Clemens får denna information:
”Vill du bidra till ett friskare hav, avstå då städning av ditt rum eller skicka ett valfritt bidrag till vårt Swish-nummer: 12 31 49 26 10 med meddelandet ” Rädda en Gädda”. Pengarna går oavkortat till Sportfiskarnas projekt.”

Mer info om hotellet: www.clemenshotell.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Rovfiskprojekten | Taggar: |

Nyhetsarkiv