Ny bok för gäddnörden: Biology and Ecology of Pike

gaddbok_olof_800
Foto: Sportfiskarna / Olof Engstedt, en nöjd medförfattare till boken.
En internationell vetenskaplig bok om gäddor har nyligen släppts, Biology and Ecology of Pike. I denna samlas all den senaste gäddforskningen, framförallt med fokus på de senaste 20 åren.

Sportfiskarnas biolog Olof Engstedt är huvudförfattare för ett kapitel om habitatförbättringar, exempelvis gäddvåtmarker. Olof har en bakgrund som gäddforskare och har doktorerat i gäddans liv i Östersjön och dess tillrinnande vattendrag, samt hur en gäddvåtmark fungerar. Olof arbetar konkret med fiskevårdsåtgärder genom Sportfiskarnas Rovfiskprojekt.

-Boken kostar en slant, som all sådan här internationell vetenskaplig litteratur. Men det kan vara värt det. Flera av de heta gäddfiskarna i landet ska enligt uppgift ha lagt en beställning. Troligen finns det information här som kan användas även i det egna fisket efter storgäddan, kommenterar Olof Engstedt.

Initiativtagare till Biology and Ecology of Pike är Lunda-forskaren Anders Nilsson och danska forskaren Christian Skov, vilka båda även skrivit egna kapitel.

Boken beställs bland annat på: www.adlibris.com

Kategorier: Miljö, Rovfiskprojekten | Taggar: gäddfabriker |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv