Höstfisket efter regnbåge igång

hostlovsfiske_2016_8...
Foto: Bengt Olsson / Varför inte prova lite regnbågsfiske till helgen?

Hösten är kanske den allra bästa årstiden för att fiska regnbåge och nya utsättningar har gjorts i Sportfiskarnas vatten i Stockholm.

I sjön Trekanten som ingår i Sportfiskekortet sätts regnbåge ut regelbundet. Nyligen gjordes nu en ny utsättning så förutsättningarna är goda för ett spännade stadsnära fiske.

Även i Mellansjön, Sportfiskarnas natursköna regnbågssjö på Värmdö, har fisk satts ut. Det omväxlande vädret på slutet med regn och delvis kyliga nätter borde innebära att fisken är aktiv och går att fånga på de flesta metoder som spinn, fluga och mete.

Några fisketips:
Spinnfiske: fiska med mindre beten som små skeddrag, kustvobblers och spinnare, eller fiska bombarda med en fluga. Variera inspinningshastigheten och gör spinnstopp.

Mete: flötmeta med räka på ca 1-1,5 meters djup. Använd små känsliga flöten och mindre bitar av räka på en vass krok i storlek 8–12, exempelvis Kamasan B980.

Flugfiske: om regnbågen vakar längs kanterna kan man prova att fiska torrt med exempelvis imitationer av geting eller bärfisar. Att fiska med sjunktafs eller sinktiplina och en boobyfluga eller en Montananymf ger annars ofta resultat.

Fiskekort köper du enklast på Fiskekort.se.

Mer info: Victor Söderberg, 08-410 80 683, victor.soderberg@sportfiskarna.se

Kategorier: Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv