Sommarlov är Fiskelov

Fiskis
Sommarlov är Fiskelov. Foto: Anton Svedberg / Sportfiskarna

Fiskelov, Sportfiskarnas storsatsning på sommarlovsfiske, genomförs under sommaren i ett dussintal kommuner. Här får barn möjlighet att helt kostnadsfritt prova på fiske i närliggande vatten

Förbundets regionalt ungdomsansvariga har tillsammans med duktiga ungdomsledare mött barnen med ett brett program med allt från spinn och fluga till långspön och feederfiske. 

Victor Sandberg leder fiskelovsverksamheten i samarbete med Värmdö, Haninge, Norrtälje och Nacka kommun.

– Nytt för i år är att Sportfiskarna har breddat fiskelovsprogrammet för att nå fler målgrupper. Vi gör en vecka med integrationsinriktning och en vecka för barn i behov av särskilt stöd, säger Victor.

Veckorna har fyllts med fisk och många glada barn. Det är lätt att se hur uppskattat och glädjegivande det är med naturnära och upplevelserika aktiviteter under sommaren. Barn och ungdomar behöver sådant på sin lediga tid, berättar Victor. 

Barnen har fått prova flera fisketekniker efter många olika arter. Bland annat har de bottenmetat med feeder, flugfiskat, trollingfiskat, kastat och lärt sig en uppsjö olika knutar och tackel. Barnen har också fått lära sig om ekosystem, allemansrätten och vad det finns för fördelar med att återutsätta fisk. Men barnen har även stolt burit med sig en och annan middagsfisk hem.

– Att använda sportfiske som verktyg för integration, socialisering och för att öka kunskapen om livet i och kring vatten – och samtidigt få komma ut i vår vackra natur – är en häftig kombination, avslutar Victor Sandberg.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv