SM i trolling ger 4 500 öringar till Vänern

Kinnekulla
Sportfisket i Vänern och Vättern engagerar. Foto: Sportfiskarna

SM i trolling/Kinnekulleträffen 2017 sätter nästa år ut ca 4 500 tvååriga Gullspångsöringar i Vänern, för att tillsammans med andra utsättningar och stödåtgärder säkerställa ett fortsatt bra fiske.

De initiativ som tas av givmilda, engagerade personer och föreningar kring Vänern som avsätter det ekonomiska överskottet från bland annat sina tävlingsarrangemang till stödutsättningar av smolt är idag av stor betydelse för det framgångsrika sportfisket som bedrivs där.

Situation i Vättern är liknande, med ett stort personligt och organiserat engagemang från många intressenter för att bibehålla ett bra sportfiske för alla.

En fortsatt utveckling av sportfisket skulle ha positiva effekter inom många samhällsområden i regionerna kring våra två största sjöar.

Sportfiskarna med grenansvarig Fredrik Andersson i spetsen hoppas till hösten återigen kunna återuppliva en SM-serie i trolling med ett antal deltävlingar för att på så sett lyfta trollingfisket och dess kringverksamhet runt Vänern och Vättern.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv