Allt om Sportfiskemässan 2017

Banner_SF_800
Foto: Sportfiskemässan

Årets hetaste fiskeevent närmar sig med stormsteg: Sportfiskemässan. I år hålls den i Jönköping 17–19 mars.

Som vanligt finns ett brett utbud av olika föredrag, uppvisningar och aktiviteter. I år är mässan utökad med ytterligare en utställningshall. Och naturligtvis: det finns massor av nya heta fiskegrejor!

stora_scen

Vill du få ut mesta möjliga av mässan kan du redan nu kolla in scenprogrammet på Stora Scenen och planera in vilka föreläsningar och föredrag du ska gå på under alla mässdagarna. Missa inte bland annat fredagens Fly vs Jerk-final eller Sportfiskarnas föredrag om olika fisketekniker och våra viktiga fiskevårdsprojekt. Se hela scenprogrammet här.

Träffa Sportfiskarna på mässan
Förbundet deltar naturligtvis på mässan. Kom gärna och snacka lite fiske- och fiskevård med oss. I vår monter kan man som vanligt stötta fiskevården genom att köpa profilprodukter från fiskevårdsprojektet Ge fan i våra vatten. Under mässan kommer vi bland annat att visa upp en fullskalig modell av nya svenska rekordgäddan i vår monter. Vi lanserar och säljer även vår nya bok Fiskevård. I Sportfiskarnas ungdomsmonter anmäler man sig till barnfiskeskolan och här kan man även pyssla med att bygga spinnare och binda flugor mm. Glöm inte att ta med medlemskortet till mässan: det ger 40 kr rabatt på entrén på plats och 10% medlemsrabatt i vår monter.

fly_vs_jerk_600

FINAL Fly vs Jerk
Fredagen den 17 mars förhandsvisas finalen på Stora Scenen 16.30 – 17.30 med alla deltagarna på plats, intervjuer, stor prisutdelning mm. Därefter fortsätter vi med AfterParty på Harrys med middag kl 19.00! Både besökare och utställare är välkomna på eventet med en åldersgräns på 18 år.
Meny: Hamburgertallrik samt vin/öl för 450: - + moms vilket även inkluderar inträde till mässan under alla dagar. Biljett köpes här.

joel-abrahamsson-kaj...

Kajakfisketorget
Under Sportfiskemässan kommer vi att intervjua landets kajakfiskeprofiler kl 12.00 och kl 14.00 varje dag på Kajakfisketorget, bland annat: Joel Abrahamsson från Team ABU, Albin Sharghi från Team CWC, Tommy Lönnebacke från Team Bios, Tommy Blommander från Rapala Pro Guide, Felix Frey från Tackelsnack och Anton Tsvetkov från Team ABU

I Kajakfiskemagasinets.ses monter kommer man även att kunna anmäla sig till det första Svenska mästerskapen i kajakfiske. Passa på att fråga proffsen och testa olika kajakmodeller i bassängen på Kajakfisketorget!  Möt oss i monter C:673

26 st Betesbyggare
Succén med Betesbyggargatan fortsätter nu för 5:e året när vi intar Elmia i Jönköping. Vi har som vanligt samlat Sveriges bästa betestillverkare för att visa er hur det går till någonting som ni inte får missa på mässan!

Popper-på-ekvatorn-B...

Specialfisketorget
Vi kan börja med stenhårda hugg när du ska fånga GT på popper i ytan på ekvatorn.  Detta ska vi följa upp med fiske i Nordnorge där Joel Abramsson jagar torsk, sej och hälleflundra större än han själv. Vi toppar det med trollinguiden Extrem-Ove Johansson som berättar fix och trix inom trollingen, ett säkert kort för alla trollare.  Markus Mackan Lundgren som skrivit ”Havsfiskeboken” berättar om alla de häftiga fisken han haft längs svenska Västkusten. Till detta kommer Kristian Keskitalo som fiskat lax från land i Vättern under 20 års tid och nu berättar sina bästa hemligheter. Kvar har vi dessutom Lars Furberg som berättar hur det är att fiska blåfenad tonfisk från egen liten båt i Kroatien.  Mer västkustgodis blir det när Robban Helleberg tar vrakfisket på allvar och berättar om underbara fiskar där en hel del stekheta positioner figurerar på bilderna. Sydkustens fina abborrfiske och även Spaniens rekordvattnen där två-kilos abborrar är vardagsmat, beskrivs bra av Houtan Ata.  Något som du absolut inte får missa om du gillar elektronik är när vi ha tre ekolodskungar på scenen samtidigt så du kan ställa alla de frågor du vill ha svar på missa inte det på lördagen kl 14.00.

Trollingtorget
Kom och möt experterna inom Trolling, här finns allt från den största till minsta Trollingbåten, guiderna, produkterna & nyheterna, SM i Trolling mm mm.

Metetorget
I år bygger vi upp ett "Metetorg" som är fullspäckat med nyheter och nyttigheter. Här kan du se de senaste produkterna inom mete även se alla olika utrustningar för olika metemetoder som exempelvis karpmete, feedermete, predatormete med flera! Du kan även lära dig att tillverka dina egna riggar för karpmete och gäddmete och testa att drilla fisk på en fiskesimulator!

Europas största mobila akvarium
I Europas största mobila akvarium visar branschens heta profiler upp årets spännande nyheter för alla som är nyfikna och vetgiriga. Du kan se hur olika beten och flugor påverkar fisken och exakt hur betet beter sig under vattnet. Här simmar både gädda, öring, röding och regnbåge. Givetvis används inga krokar under betesdemonstrationerna.

KÖP din biljett HÄR

Karta över mässhallarna Sportfiskemässan_2017

Lista över alla mässans utställare och medverkande företag.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv